Lifestyle

Acht uur lang dansen en muziek (tot 24.00) op ADE

Woensdag 15.00 uur

Gas tank. de riante Gashouder, het Westerpark in Amsterdam, kan vanaf 14.00 tot 23.59 uur worden gedanst, op de muziek van bekende dj’s, zoals de Belgische Charlotte de Witte. Feestorganisator Awakenings zag de afgelopen periode vele Festivals niet doorgaan, en viert hier, op Amsterdam Dance Event zijnweder opstanding.

Om 15.00 uur is de verduisterde zaal al half vol. De Spaanse dj Indira Paganotto en haar apparatuur staan ​​opgesteld op een brede, stalen constructie. Awakening is erklaar voor: de ijsjeskramen en nu nog lege Massagetafels staan ​​opgesteld, er is een chillruimte, er is voedsel en drink in overvloed. Wie eenmaal binnen is hoeft niet meer naarbuiten.

Leesdit interview met dedirectie van ADE: “The organizer of ADE2020 was gas given by drijfzand.”

Deze woensdag is de eerste dag van het vijfdaagse ADE, dat dit jaar, na de digitale editie van vorig jaar, weer live gehouden magworden. Honderden artiesten en duizenden gasten zullen de zalen vullen in Amsterdam, voor alle mogelijkeinterpretaties van de elektronische (dans) muziek. de Gashouder draait inmiddels de Deense dj Monoloc die de beats straffer opdraait, de eerste handen gaan de luchtin. Zoalseenjongen bij de uitgang spijtig opmerkt: “Hetwordt met de minuutleuker.”

De Stampvolle Gashouder is verandered in een tempel waar de god van het ritme wordt verafgood met woeste sprongen, gebrul en gezweet

17.10

Knipperen tegen hetdaglicht.

17.55

Kopstootbar. Maar de bezoeker wil door, want hoewel deze editie kleiner is dan die van 2019 en eerdere edities, valt in allerhande cafes en clubs van alles mee temaken. een bar op het Leidseplein geeft het duo Anden eenverrassingsoptreden. Hoewel het niet lukt om het handvol bezoekers in beweging te krijgen, spelen de twee Amerikaanse broers een mooie set met eigen track, afkomstig van onder andere hun nieuwe album’Youth Is Wasted On The Young’. De meanderende elektronica zweeft en vibreert in doorwrochte Arrangementen

19.30

Op een Belgisch Feetje in Klub Melk, in uitgaansstraat Reguliersdwarstraat, springen de gastenrond. Al is dj Claire Breilly nog geen Charlotte de Witte, haar techno met jaren tachtig-invloed heeft een alternatief geluid, dat blijmoedig wordton tvangen.

20.40

Het optreden van Weval met the Metropole Orchestra at de uitverkochte Rabozaal. zolang duurt het voordat de kleine duizend bezoekers de vier voorgeschreven hindernissen hebben Genome: QR code check, ID check, entreekaart check, fouilleren.

Maar dan betreden zo’n vijftig orkestleden, and een vijftal muzikanten van Weval het podium en begint de magie. Vanaf de holdere Kraftwerk-achtige opening door eeneenzame synthesizer, tot de symfonische omhelzing waarin Weval en orkest el kaarvinden. I met micro-verschuivingen at the head duo Wevalspeelt altijd al een subtiele versie van dance, plaats van gedreun. Hier klinkt hun elektronica zo’natuurlijk’dat nauwelijks te horen is wat door wie gespeeld werd: door de Keyboards of door de blazers of strijks. Het publiek juicht voor de trompetsolo en wiegt op de prachtige uitvoeringen van’The Weight’en’Changed For The Better’. Momenten van drama, ontroerend minimalism wisselen el kaaraf. De dirigent danst met zijns chouders.

Dj Afrojack treedt op tijdens het Amsterdam Music Festival, Onder Deal Van Amsterdam Dance Event (ADE).
Photo Paul Bargain / ANP

21.50

Op dit uur is de Gashouder veranderd in een tempel waar de god van het ritme wordt verafgood met woeste sprongen, gebrul en gezweet, door enkele duizendendanslustigen. Er zijn kolkende vlammen en overdadigerookwolken. Meet stamped beat endictatoria al klinkende stem-sample, stuurt dj Alignment elk nummer vakkundig naar eenhoogtepunt.

Waaiers wapperen, ijsjessmelten. Bij de Massagetafels, waar inmiddels een rij staat, worden naak tetorso lief de volgekneed. Ondertussen dansen de dansers alsof het topsport is, met fanatieke blik en hoekigearmbewegingen. Na de gemiste zwoele zomer is nu de hete herfst begonnen.

22.50

At Bitterzoet regeert de afrobeat. ‘Amapiano’ (Zulu voor’piano’) heet het specifieke genre dat de Zuid-Afrikaanse dj Major League hier presenteert. Amapiano, dat jazz en Lounge Combineert, blijkt een prikkelende mix van polyfone ritmes en pulseren deelektronica. De zaal is zo vol dat er geen onderscheid meer is tussen dansvloer en podium. Hier wordt niet hoekig gedanst, maarvloeiend. Overall draaien, golven en schokken delichaams delen. Er wordt geen afstandgehouden.Acht uur lang dansen en muziek (tot 24.00) op ADE

Source link Acht uur lang dansen en muziek (tot 24.00) op ADE

Back to top button