Lifestyle

Amsterdam Klezmer band laat Carrée indelijkweerfeesten

Wat onwennig komen ze op, de zeven leden van de Amsterdam Klezmer Band. Al 25 jaar zetten ze Festivalvelden aan het dansen, maar dit is watanders. Vanda agvieren ze hunjubileum feest of boyfriend. Een kleine 1200 stoelen mochten en zijngevuld. Storren? Je ziet ze denken: gaat het lukken om met een zittend publiek te Feeten? Onnodigetwijfel. Een uitzinnig publiek klapt al na het eerste nummer alle zelfvertrouw enterug.

Op de bijna drie uur durende avond komen klassiekers als’Op Een Goppe’en’Limonchiki’ voorbij, allemaal vol heerlijke klarinetsolo’s en tromboneglissando’s bij syncopischebaslijnen. Maar ook het nieuwe jubileumnummer’AKB Jubilee’ krijgt veel bijval.

De collectieve herontdekking dat Feestelijkheid een eerste levensbehoefte is kun je bijna aanraken

“Opeen feest jeheb je gasten”, zo kondigt Chajes musici van het Amsterdams Andalusisch Orkest en zangeres Meral Polat aan, waarmee ze samen de beste nummers van de avondspelen. Hun muziekstijlen sluiten naadloosaan. Een duet tussen Polat (wáteenrijkestem!) En Alec Kopyt, cultnestor van de Klezmer Band, wordt het warmste feel-good moment van de avond.

Wat zou je afdingen aan een Feetje op het podium en zo’n heerlijke sfeer in de zaal? De collectieve herontdekking dat Feestelijkheid een eerste levensbehoefte is kun je bijnaa anraken. Hoewel, een smetje is de entree van gastzangeres Ellen ten Damme. Verkleed als buikdanseres met enorme zilveren vleugels slaat ze de plankmis. Waar oprechtheid ten aanzien van de muziek ondanks alle vertier bij elke muzikant voelbaar blijft, acteert Ten Dammeeengeromantiseerdoriëntaalsfiguurdiedemuziek tot karika tuurmaakt. Opvallend lang keken de muzikanten naar hunvoeten. Die variété stijlovertuigt was later welcomed by “Tatte Blymenfeld” and entered the 25th century at the Yiddish Cabaret Rila Rodat in the Amsterdam West House.

het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor detoekomst. Tijdens hun Di Zilberne Chassene (de zilveren bruiloft) Tour zal de Amsterdam Klezmer Band steeds met andere gast musicioptreden.

Amsterdam klezmer band With a boyfriend

Photo Thomas Whisman

Amsterdam Klezmer band laat Carrée indelijkweerfeesten

Source link Amsterdam Klezmer band laat Carrée indelijkweerfeesten

Back to top button