Lifestyle

Arick Chen Ward Algemin En Artistic Director, Het Newwe Institute

De Amerikaanse curator, docent en schrijver Aric Chen, is loved by artistic director van Het Nieuwe Instituut (HNI). Dat heeft het Rotterdamse Museum voorarchitectuur, design en digitale cultuur donderdag op zijn sitebekendgemaakt.

De 46-jarige Chen begint op 1 mei en volgt Guus Beumer op, de directeur die HNI sinds 2013 led de. De in de Verenigde Staten geboren en getogen Chen woont op dit moment in Shanghai. Hij zal het instituut tot September 1st Banuit China Leiden.

het persbericht zegt Chen over zijn toekomstige werkgever: “Het Nieuwe Instituut is een jong instituut dat desondanks een lange geschiedenis kent; een verhaal dat ik al jarenbewonder.”

Judith van Kranendonk, voorzitter van de raad van toezicht van HNI, prijst Chen  om zijn uitgebreide kennis, ervaring en internationale reputatie op het gebied vanarchitectuur, design en digitalecultuur ”. Bovendien, zegt zij, sluit Chens internationale en interculturele profiel go aan bij de ambities van de instelling.

Lees ook: Architect of Het Nieuwe Instituut bekaaid vanaf

Chenheeft Diverse museumtentoonstellingensamengesteld. Hij is a curator lab at Tongji University’s University of Design and Innovation in Shanghai. Hij participated in Peking Design Week. BijdeInternationalekunstbeurs Design Miami, schreef het boek Brazilian modern (Monacelli, 2016) Diverse kranten entijdschriften public relations journalist.

Het Nieuwe Instituut is located in 2013 at the Netherlands Architecture Institute (NAi), Premsela, Nederlands Instituut voor Design en Mode en Virtueel Platform. Het instituut beheert de Rijkscollectie voor Nederlandse Architectuur en Stedenbouw, en is onder meer verantwoordelijk voor de Nederlandse inzendingaande Architectuur biënnale van Venetië.

Arick Chen Ward Algemin En Artistic Director, Het Newwe Institute

Source link Arick Chen Ward Algemin En Artistic Director, Het Newwe Institute

Back to top button