Lifestyle

‘Banken bereiden beursgang Sotheby’s voor’

Veilinghuis Sotheby’s Haift de America Ansebanken Goldman Sachs Am Morgan Stanley opdrachtgegeven een beursgang voor tebereiden. Dat heeft het Amerikaanse persbureau Bloomsberg donderdag gemeld op basic van anoniemebronnen.

Al lange tijd doen hardnekkige geruchten de ronde over een beursgang van Sotheby’s. Volgens Bloombergs bronnen, insider gebonden zijn aan geheimhoudingsovereenkomsten, staat de beursgangvoor later died on ditjaar gepland en wordt gerekend op een opbrengst van zo’n 5 miljard Dollar (4,3 miljard euro).

Lees ook: Privékunst collectievangescheidenkoppel lever tmeer dan een half miljard op

Als die verwachting uitkomt betekent dat een spectaculaire winst voor eigenaar Patrick Drahi. De in Marokko geboren Franse telecom miljardair kocht Sotheby’s in 2019 voor 3,7 miljard Dollar en haalde het sinds decennia aan Wall Street genoteerde bedrijf toen direct van de beurs.

Een waardestijging van ruim een ​​derde in nog geen drie jaar tijd, hoe doe je dat? Drahi needed a force at de kosten, invested in digitale vernieuwingen en wist and met hoge garantiesommen belangrijke kunstcollecties binnen te halen, zoals die van het New Yorkse miljardairsechtpaar Macklowe. De opbrengst van de eerste veiling van deze verzameling bracht in November omgerekend594 miljoen euroop.

Het veilinghuis richtte zich ook meer op niet-tradition elemarkten. Het veilde bijvoorbeeld NFT (digitale kunstwerken) en bemiddelde bij een verkoop van de Nike Air Yeezy 1 sneakers van rapper Kanye West, een transactie waarbij 1,8 miljoen Dollar gemoeid was.

Als private onderneming groeide Sotheby’s de afgelopen twee jaar uit totmarktleider. The omzet van ruim 7 miljard dollar that I met at Groot-Brittanniëopgerichteveilinghuis in 1744 was 2021 zelfs het beste jaar ooit vanhet. De bovenkant van de kunstmarkt ondervind weinig interferes with van decorona pandemie.

‘Banken bereiden beursgang Sotheby’s voor’

Source link ‘Banken bereiden beursgang Sotheby’s voor’

Back to top button