Lifestyle

Cabaretier Thjum Arts wint Cameretten Festival

Cabaretier Thjum Arts heeft vrijdag de hoofdprijs van de 55e editie van Cameretten Festival in Rotterdamgewonnen. Zo gingen grote namen als Theo Maassen, Brigitte Kaandorp en Daniel Arends de kersverse winnaar alvoor.

De jury vindt dat Arts  met verve ”de antiheld vertolkt in zijn voorstelling Tijdloos Genot.. De cabaretier kiest “must run a timing die across cleats”, zo staat in het juryrapport telezen. “Metzijnintelligente grappen kiest hij de route vanhet understatement.”

De 28-jarige winnaar gaat met een check van 2.000 euro naar huis. Ook zal hij met medefinalisten Teun Wolters en cabaret-duo Blauwe Vinkjes op tournee gaan, al hangt het van de coronamaatregelen af ​​wanneer hun eerste voorstellingplaatsvindt.

Theater sluiting

De persoonlijkheidsprijs van het Cameretten Festival gingditjaarnaar Michèlle Schimscheimer. “Haarmooie warme stem wekt een vertrouwd gevoel op en haartalent lijkt groter dan haar materiaal”, aldus de jury “Wijdenkendat zij dit in de toekomstkanuitbouwen”.

De finale van het Festival werd vervroegd van zaterdag naar vrijdag, omdat de Organisatie vreesde dat het demissionair kabinet de theatres per direct zous luiten. Dat is overigens niet het geval: Theaters moeten vanaf zondag zeker drie weken om 17.00 uur hun deurens luiten.

Cabaretier Thjum Arts wint Cameretten Festival

Source link Cabaretier Thjum Arts wint Cameretten Festival

Back to top button