Lifestyle

Column | Kluisje-NRC

Ik had a nietgedachtooit investigating van de zijkant van een afvalcontainertehalen, maarhet was zover. Witte verfletters op die grijze bak op de stoep:’Iedereenisonzeker’. wel zo, dachtik. Verfrissende boodschap ook, na het meer Traditionalele boze gekladder dat ik eerder tijdens mijn fietsritje naar huis tegen was gekomen:’QR = Apartheid’ op een stoplicht,’All Cops Are Bastards’ op een welkomstbord ineenstraat.

Iets verderop zit mijn TrainMore, een Fitnessketen met een naam die een beetje als eenbevelklinkt. Hethele concept van Train More is dat je minder betaalt voor je abonnement hoe vaker je gaat – je snapt meteen waarom het zo’n succes is, want als je Nederlanders ergens de deur voor uit krijgt, iste korting. Afijn, ik vond deze week voor de zoveelste keer een groene folder voor het allereerste’TrainMore Locker Room Festival’ in, jawel, mijnkluisje. Briljante Marketing, datteneerste. Maar elke keer weer denk ik: er is weinig dat me minder plezier zou geven dan een Festival vaneen sport school.

Ik stel me een bar met uitsluitend calorieloos Fruitwater voor, mannen die in tanktops in groepjes staan ​​te praten over hoeveel gewicht ze weg kunnen drukken en de dj’s vragen hoeveel setjes zenogmoeten.

De folder geeft nietveel weg. Wel dat er’geen Fitness’ zalzijn. “We dagen onszelf alleen fysiek uit door te dansen opdebeats.” I want, zo eindigt het:’We zijn meer daneensport school. ‘

Zo voelt het ook voorsommigemensen. Mensen voor wie de sportschool zingeving is, die er vrienden hebben gemaakt en misschien alleen daar zien, die zich deel voelen van eenkleinegemeenschap. Zoiemand mijnbestevriend Tim, die uiteraard heel lovers have finished the festival. Tim besloot twee jaar geleden toe te werken naarzijndroomlichaam. Hij ging jaloersmakend gedisciplineerd naar zijn TrainMore en heeft nu ook een jaloersmakendeverzamelingspieren.

Dan heb je mensen zoals ik, voor wie de TrainMore gewoon’die ene sportschool op de hoek vlak bijhuis’is. En voor wie de sportschool zelf een plek is waar je met frisse tegenzin een uurtje of anderhalf trekt en duwt voor precies genoeg do-pamine om de ontevredenheid over je lichaamte temmen. Zeker als homo krijg je al snel een overdreven negatief beeld van je lichaam, het lijkt alsof we allemaal ooit besloten hebben dat bankdrukken de bestetraum averwerkingis.

Ik zoek mijn resolute afwijzing van dat Festival dan ook vooralbijmezelf. Tot de dag dat er genoeg afvalcontainers op mehebbening epraat.

Frank Hoiskamp vervangt de komende weken Marcel van Ruth Maren.

Column | Kluisje-NRC

Source link Column | Kluisje-NRC

Back to top button