Lifestyle

Comedy Jordi Season 2: Coma Halcolact, Hannamoe Hem Red

Harco lijkt zo’n schlemiel, met zijn vuile lichtblauwe sportjack en zijn zielige hondenblik achter een afgezakte gouden bril, maar hij zit toch maar mooi in een Koreaanse boyband van international efaam. Daarnaast is hij ook nog buurtvader die door de straatcriminelen op handen wordtged ragen.

Ook in het tweede seizoen van de VPRO-serie Jordi season blijkt Harco (Jim Deddes) voor vele doeleninzet baar. Iedere aflevering vertelt in tien minutesn een ander verhaal, losjes gegoten in een pastiche op eentv-genre. Harco started Brut Vader with een straatdocumentaire and later with het seizoen raakt hij verzeild in de K-pop and degame. Call of Duty: War Zone, En in de fantasywereld van Stardump Snittin’..

Demakers van de absurdistische webserie, Jim Deddes en Jan Hulst, bedachten Harco ooit voor hun YouTubekanaal Joardy Film. Nadat de Sketch’Huilon’ (2016) een online-hit werd, konden ze bij de VPRO aan de slag – nog steeds online, en ze kregen carte blanche. De Production Value Steeg en regisseur Giancarlo Sanchez kwamerbij. Het werkte, Jordi season (2018-2019) werd bekroond met een eervolle vermelding van de Nipkowschijf.

Hierna kwam hettrio met Joardy Sitcom (2019-2020), sketch of rondo een cafe van randcrimineel Joardy (Deddes). The dice are stew bears. Ondanks de aanwezigheid van een kleine demon en een keukendeur die naar de hel leidt, is een parodie op een sitcom met lachband wellicht toch tegewoontjes.

Marl met Joardy Season 2 zijn ze weer helemaal terug invorm. Sterker nog: op basic van de eerste vier afleveringen die klaar zijn, kun je stellen dat dit seizoen nog beteris. Dat komt vooral doordat de losse verhalen gevat zijn in een spannende raamvertelling: Harco ligt in coma in het ziekenhuis, waar hij van alles beleeft, in zijnhoofd. Hij droomt, maar zijn het wel zijn dream? Denieuwe co-assistant Hannah Hoekstra, gespeeld door Hannah Hoekstra, bekommert zich om de stille man, van wie je alleen de ogen achter de oogleden heen en weer ziets chieten. Gaandeweg ontdekt Hannah het duistere geheim van de kliniek.

Hannah Hoekstra trad eerder aan in de serie als Conceptueel kunstenaar Chelsea Scoutgroen en als buitenaardse skeltercoureur, ditmaal is zij naast Deddes degene die de serie draagt. Haar raamvertelling zorgt voor samenhang en verdieping, meet behoud van de kernwaarden van Jordi season: Moeilijk te vatten humor, gortdroog gebrachte waanzin in een wezenloze sfeer van lulligeleegte.

Hannah Hoekstra Co-Supports Neurology in Jordi Season 2 Halal / VPRO

Comedy Jordi Season 2: Coma Halcolact, Hannamoe Hem Red

Source link Comedy Jordi Season 2: Coma Halcolact, Hannamoe Hem Red

Back to top button