Lifestyle

‘Cultuur en horeca worden geofferd, en niemand kan uitleggen waarom’

Open deculture sector! Die oproep aan het nieuwe kabinet heeft de Taskforceculturele en creatieveector donderdag gedaan in eenpers bericht. Deector hunkert naar ontsnapping aan de pandemie, staat in het bericht, en is er klaar voor om publiek weer teont vangen.

Lees ook: Cultuursector woedend en vol onbegrip over geopperde sluiting

De werkgroep, aan het begin van de pandemie opgericht met vertegenwoordigers van de groteculturele brancheorganisaties, verzoekt het kabinet om’consequentbeleid “. ..

Als het zo is dat commerciële doorstroomlocatieszoalsgrote warenhuizen volgende week weer open mogen, open dan ookculturele doorstroomlocaties als musea, stelt de Taskforce. Als sportscholen weer open mogen, dan is actieve kunst- en cultuurbeoefening volgens de werkgroepeveneens weermogelijk. En nu het onderwijs sinds maandag weer open is, kan cultuureducatie bij kunstcentra, muziekscholen en volksuniversiteiten toch ookweer.

De Taskforce vraagt ​​het kabinet om een ​​andere beleidsreflex: “nietmeer’sluiten’maar’veiligopenblijven'”. Wat nodig is staat in de oproep, zijn voorspelbare en inzichtelijke coronamaatregelen, waarbijduidelijk is bijwelke risicostadia welke maatregelen in werkingtreden. En bovendien een directe koppeling vancoronamaatregelena anfinanciëleste unvoorallebetrokkenen in deculturele sector.

Lees ook dit profiel van de nieuwe staatssecretaris voor Cultuur en Media, Gunay Uslu: ‘Macher’ met charmendiscipline

Op sociale media reageerden vele cultuurmakers en -liefhebbers donderdag boos op het kabinetsvoornemen om winkels te heropenen en de cultuursector op slot telaten. Muzikant en televisiemaker Raven van Dorst Tweet: “Shirtjesuit Bangladesh kopen is belangrijker dan een hapje NL cultuur?”

Actor Karin Kurutzen Verichette: ‡ op afspraak naar een winkel, de sportsschool, de kapper, waarom niet op afspraak naar Theater, restaurant bio scoop? Willekeur regeert, culture en horeca worden geofferd en NIEMAND kan uitleg genwaarom. ”

“Culture is in favor of beleids bepalers echt vies in Ditland”, Tweet Columnist entelevisiemaker Özcan Akyol. Publicist en Program Maker Jelle Brandt Corstius Wet Den Haag zo weinig voor elkaarkrijgen’s waarom cultuurmakers: “Jammerdat niemand in de cultuursector een tractor heeft.”‘Cultuur en horeca worden geofferd, en niemand kan uitleggen waarom’

Source link ‘Cultuur en horeca worden geofferd, en niemand kan uitleggen waarom’

Back to top button