Lifestyle

‘De Veroordeling’ en’Slag om de Schelde’grote kanshebbers Gouden Kalveren

De nominaties van de Gouden Kalveren, de belangrijkste filmprijzen van Nederland, zijn maandagavondbekendgemaakt. De Veroordeling van regisseur Sander Burger was awarded an elf nomination for Gouden Kalf te bemachtigen. Despeelfilm over de Deventer moordzaak werd onder meer genomineerdindecategorieën BesteRegie, BesteScenario en BesteFilm. De Slag om de Schelde, Een door Netflix geproducerde oorlogsfilm van Matthijs van Heijningen, sleepte acht nominaties in de wacht, waaronder die in de categorie Beste Film.

got it De Oost, Een film van Jim Taihuttu over een jonge Nederlandse Soldaat tijdens de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog, meets vijf nominaties, waaronder in de categorie Beste Film ook een belangrijke gegadigde vooreremetaal. de categorie Beste Film zijn boekver filmingenvan Deandere genomineerden Kom hier dat ik u kus, Van Niels van Koevorden en Sabine Lubbe Bakker, en Mijnvader is evenvliegtuig, Van Antoinette Bumer.

Lees ook: Een Gouden Kalf winnen: wat voor invloed heeft datopje carrière?

Genderinclusiviteit

De Organisatie maakte vorige maand bekend dat er vanafdit jaarma aréenwinnaar indecategorie Beste Hoofdrol word tuitgeroepen. Dat geldt ook voor de nieuwe categorie Beste Bijrol. Voorheen werden er twee Gouden Kalveren uitgereikt voor de beste hoofdrol, éen voor de beste mannelijke hoofdrole néén voor de bestevrouwelijkehoofdrol. De Organisatie koos er vanwege dediscussie overgenderinclusiviteit voor om dat onderscheid op teheffen. NaastFedjavan Huêt, voor zijn rolals journalist Bas Haan in De Veroordeling, Werden Martijn Lakemeier (De Oost), Elsie de Brauw (Drijfzand), Elise Sharp (Mijnvader is evenvliegtuig) En Romana Vrede (I don’t want to dance) At de categorie Beste Hoofdrolgenomineerd.

Lees ook: Gouden Kalverenstopt met onderscheidgeslacht actor

Eerder werden al de kanshebbers voor het Gouden Kalf van het Publiekbekend gemaakt. Bezoekers kunnen tot September 29 middernachtstemmen op de drie bestbezochte Nederlandse bioscoopfilms van het afgelopen jaar: Bombini: Yudesuka of Dahaus, De Slag om de Schelde en De Luizenmoeder — De Film.. Op 1 October will be held at the Grolsch Guden Calveren Gala, Netherlands Film Festival.

‘De Veroordeling’ en’Slag om de Schelde’grote kanshebbers Gouden Kalveren

Source link ‘De Veroordeling’ en’Slag om de Schelde’grote kanshebbers Gouden Kalveren

Back to top button