Lifestyle

Eefje de Visser neemt Paradiso mee in de diepte

‘Een klein mijlpaaltje wel’, zo noemt Eefje de Visser donderdagavond haar concert, Amsterdam, Paradiso. Eerst was an er album Bitter Zoe (2020) en toen Paradiso, tenminste, dat was debedoeling. Ze zou gaan toeren met het album dat door de critici werd verkozen tot beste plaat vanhet jaar. Maar kort daarna ging dewasldop slot. Toch staat ze hier nu, meed haar vier keer uitgestelde tour, drie keer op rij, met zondag Pinkpop als kers opdetaart. Ze vertelt over de baby die ze in de tussentijd kreeg’een hele leuke, die was hier nog vanmiddag’ en de EP Blauwe Regen Die Oknogg at uitkwam in April.

Ze opent toe passelijk met “Startschot”, een van de vier nieuwe nummers vandie EP. ‘Je neemt me mee in de diepte / Jouw vloedgolven kolken rondom ons’, zingt ze en dat is precies wat er met het publiekge beurt. Stevige defeated the psychedelic homfugu sarkren de synthesizer arpeggio ontoprofen with traag vuurwerk alsdaarna’Storm’volgt. Zo zuigt ze je haar her betoverende droomwereld in die op Fundamenten van pop, klassiek en elektronische muziekis gebouwd.

Stracke choreography

Hier staat echt een band en een totaalconcept van een artiest met visie die in alles haar stempel drukt op dezemagische show. At het zwart gehulde achtergrondzangeressen, I met her aseenlotusbloem at zwierige pofmouwen ontvouwen zich achter haar. Hun handgebaren onderstrepen wat er wordt gezegd in strak gechoreografeerde danspassen, mochtenmensende poëtischeladingnietmeerhelema alverstaan. Dat grenst soms aan het koddige, alsof stewardessen de nooduitgang aanwijzen, maar het is vooral een indrukwekkend goed georkestreerde stop-motiondans die het optreden ook visueelaantrekkelijkmaakt. Op Instagram deelde ze eerder die dag video’s van hoe ze de choreografie oefenden die perfect lijkt toegesneden op de galmende harmoniezang die rondom de pilaren van de oudekerkgolft.

Vier van de vijf bandleden zingen mee en die gelaagde opbouw zorgt voor warmte, naast het zalmroze uitgelichte Decor en natuurlijk het hele idee van zweterig en op elkaar gepakt staan ​​in een overvol Paradisozondermond masker. “Watheb benwedit gemist” benoemt DeVisser een grootsgedeeld gevoel.

Live geeft ze de van zichzelf al prachtig gedoseerde popliedjes een extra dimensie, doordat er ruimte is voor een extra lange gitaarsolo in’Oh’ of de spaning wordt opgebouwd door uitgerekte akkoordenprogressies die ontploffen in een climax. Publiek van alle leeftijden zingt nummers als’Bitterzoet’ en’DeParade’ mee.

Voorbeeldvaneen Generality

Wat haar echt tot voorbeeld van een hele nieuwe generatie singer-songwriters maakt is de manier waarop ze elektronische muziek onderdeel van haar Concert maakt en dan is erdiestem. Call of South Africa! Alleen tijdens het spelen van’Bitterzoet’ zit ze er quatoonhoogteevennaast. Daarna laat ze zich zelfsdooreen Intense feedback-piepnietvan dewijsbrengen. Kate Bush’s Ze haalt moeiteloos de uithalen’wereldhit’Runing Up That Hill’ met the perfect Ingetgen vibrato. De klassieker die als titelsong van hitserie Stranger Things de hitlijsten belandde opnieuw is haar eerste toegift en wordt aangevuldmet’Stilstand’. De synthesizer knetterenenvonken terwijl de beat het publiek betoverd richting de komende Festivals duwt.

Eefje de Visser neemt Paradiso mee in de diepte

Source link Eefje de Visser neemt Paradiso mee in de diepte

Back to top button