Lifestyle

Een foto is steeds vaker een analoog, uniek kunstwerk

Amsterdam.  mijnfoto zijn is incomplete. Het kan dat het papier gekreukeld is, het beeld nietscherp. Die zogenaamde foutjes zijn essentieel, ze zijn onderdeel van hetproces. Daardoor is elkefotouniek. Ook al maak ik het in het in het. nog zijn al die versies net iets anders, omdat ze met de hand gemaaktzijn. “

Sinds 2014 wandelt de Nederlandse fotograaf en filmmaker Joost Vandebrug (39) langs de Donau, door landenals Moldavië, Oekraïne en Roemenië, langs de grenzenvan Bulgarijeen Servië. Onderweg raapt hij losse blaadjes op en half vergane bloemen, stainless enzand. Eenmaal thuis fotografeert hij die door een microscope en drukt ze af middels een pig transfer (“Een procedé waar bijjemet verf een fotoprint op een ander papier drukt”) op handgemaakt Japan swashi-papier. “Jekan mijn werk zien als een soort materia alonderzoek”, zegt Vandebrug. ∈ Watt is an allergic mogelijk? Hoe kan je door de keuze van bijvoorbeeld je papier nog een extra laag toevoegen?・ Nog Sages, De Newren van de Braidren, Boomhar.

Het werk van Vandebrug will be held in Antwerp on weekends. IngridDeuss Gallery tijdens de fotobeurs Unseen op het Amsterdamse Westergasterrein. Wat Opwald, Zegut Director, Roderick van der Lee is Data Net Ars Vandebrug Vert Kunsteinal Focussen Op de Materiel Canto van de Photography.  ze zien een foto niet als een print in oplage maar als eenobject. Steeds vaker gaat het omunica. Ze zoeken naar de vormen die fotografie kan aannemen en bevragen met hun werk: wat is een foto eigenlijk? fotografie zo alomtegenwoordig en Digitaalis. Fotografen gaan steeds vaker aan de slag met het handmatige, hetta stbare. ”

Modderige print

Het is een Trend die al langer aan de hand is en die we terugzien in de indrukwekkendeserie Gilber Beak van de Belgische Lucas Leffner (galerie Intervalle), die’mudprints’ maakt met modder uit een rivier waarin een fotofabriek ooit zilver zou hebben geloosd; en in het werk van de Franse Ilanit Illouz (Galerie Fontana), de buurt van de I met vaneenvallei in the photo at waarbij ze het zout gebruikt dat hier vanda ankomt. We searched for the invisible and created a collage of Antal. 1960s zoals-pin-ups van KYoung (The Ravestijn Gallery) en de archeologische beelden van Giovanna Petrocchi (Flatland). Deze kunstenaars knippen en plakken, mixen en matchen, en richten zich – in een tijd dat iedereen fotograaf is en die beelden eindeloos deelt op sociale media – liever op het Analoge dan het digitale.

Lees ook: Meet schaar en photoshop

Waren er op de voorgaande edities meerdere exposities te zien, dit jaar isdaters le chtséén.of Unbound, Samemengesteld door Marcel Feil, voormaligartistiekdirecteur van Foam, litt de nadruk op’multidisciplinaire fotografische projecten van vaak monumentaleaf metingen’. In de enorme hal van het Transformatorhuis is onder andere een grote video-installatie te zien van Maarten Baas (galerie Ron Mandos) enpaktde Francsman Kévin Bray (Stigter Van Doesburg) stevig uit met een bijna duizelingwekkende mix van onder andere ill us.

Giovanna Petrocchi, Mammoth sculpture resting under a weapon, 2021 (bij Flatland Gallery)

De liefhebber van iets minder wild en groot en liever iets voor thuis-aan-de-muur hoeft zich geen zorgen temaken. Invisible toontmeer dan voldoende’gewone’fotografie. Nu er voor het eerst ook werk te zien is van voor 2000, is het niet verwonderlijk dat we deze, meer klassieke fotografie ook tegenkomen bij fotografen die naammaakten voordat het digitale tijdperkzijnintrededeed: Bertier Julian Thunder). Ook monumentaal, maar dananders.

can not see. 17 t / m 19/9 Meet the photo bar at the cultural park Westergas in Amsterdam and unbound en een boekenmarkt. Inl: unseenamsterdam.com

Een foto is steeds vaker een analoog, uniek kunstwerk

Source link Een foto is steeds vaker een analoog, uniek kunstwerk

Back to top button