Lifestyle

Gorden Heart-NRC

Opeen regenachtige dag in Dezomer had scoutmobielzich bij de sloot naast ons huis vastgereden in deblubber. Ik werd bij het passeren verontwaardigd aangeroepen: “Hello! Komt iemand mij nog helpen?” Tienminuten Later zatik onder de drab, maar mevrouw kon weerrijden.

Ze had deeen djes willen voeren and maar was te ver het gras opgereden.

Ik had vriendin voor het leven bij.

Ze was mijnstukjes gaan lezen and keek naar me als ik optelevisie was enverdedigde mij tegenover anderedorpelingen. Ook hield ze me ongevraagd op de hoogte van alles water over mij gezegdwerd.

“Zezeggen dat je tegen je kinderenschreeuwt.”

Ik deed mijn best om haar niet altijd tegen te komen, maar dat lukt steeds minder goed. Natuurlijk het is een dorp, maar de Frequentie was wel heel hoog, gewoon altijdeigenlijk. En altijd op plaatsen waar je niet weg kunt: de groenteboer, het Kruidvat, depin automaat. De gijzelingen werden ook steedslanger. I met verhalen at haar dochter die bij de Bijenkorf werkt en haar zieke hond die aan een veel te dure chemokuur is begonnen.

Zaterdag trof ik haar bij het tijdschriftenrek in de Vomar. Zebladerde Linda. ik Linda de Mol nog wel eens sprak enbroeg, want ze has in het dorp gehoord dat ik bevriend met Linda de Mol. Ik zei dat ik Linda de Mol nooitsprak. Ze vond dat Linda er zo moei uitzag bij de laatste Miljoenenjacht, Maar het kon ook zijn dat er onderliggendlijden. Een zieke hondbijvoorbeeld.

Dit was het moment waarop ik moest informeren naar haar hond, maar in plaats daarvan liet ik een onhandige stilte vallen. Linda de Mol Ein Briefs Te Shriven’s Zedacht Erobar. Wist ik haar adres? Wist ik hoe duur medicijnen voor honden waren?

Zonder hond had letven geen zin.

Ze vouwde het tijdschrift dicht, keek me aan en vroeg: “Klopthet dat Linda de Mol een gouden hart heeft?”

Ik floepte eruit dat ze beter kon schrijven naar Natas, devrouw van René Froger.

Het was niet het goede antwoord en dat wist ik zelf ook wel, ik had haar destijds net zo goed bij de waterkant kunnen late nstaan.

Marcel van Ruth Maren schrijft op deze plek eenwissel column met Ellen Deckwitz.

Gorden Heart-NRC

Source link Gorden Heart-NRC

Back to top button