Lifestyle

Hoe Frankrijk en Saoedie-Da Vinci’s Arabier Gie Kregen

Het was een groot raadsel: waarom was Savior Mundi, Meet een prijskaartje van 380 miljoen euro het duurste geveilde schilderij ooit, anderhalf jaar geleden niet te zien op de grote Leonardo da Vinci-tentoonstelling in het Louvre? The Het Parijse Museum had a de komst van het schilderij eerst immersa angekondigd.

Een Franse documentary, die dinsdag door France 5 wordt uitgezonden, onthult op basic van anonieme bronnen dat de eigenaar, de Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman, eiste dat het Louvre het schilderij onvoorwaardelijk aan Da Vinci zou. Dat heeft Art newspaper Wednesday gemeld. De krant mocht de documentaire alzien.

To Savior for sale, De door Antoine Vitkine gemaakte documentaire, komen verschillende anonieme Franse regeringsfunctionarissen aan he twoord. Een van hen vertelt dat de bruikleen aan het Louvre in April 2018 werd besproken op een Frans-Saoedische regeringstop over zakelijke samenwerking tussen beidelanden. Frankrijk zou gaan helpen om de Saoedische provincie Al-Ula te ontwikkelen tot een belangrijk culturele toeristische bestemming.

Bin Salman zegde bij het tekenen van de miljardenovereenkomst toe dat het Louvre het schilderij moch tlenen. De kroonprins veiled Christie’s in New York at the “de laatste Leonardo” in November 2017.

Lees ook: Nieuwe twijfels over’Salvator Mundi’van Louvre Abu Dhabi

Slechts een kleine bijdrage

Volgens de zegsmannen of the movie kwamhets childerij held in Paris in June 2019. Sinds de veiling zou het eerder in een opslag in New York zijnge weest. De onderzoek safdeling van het Louvre onderzocht het schilderijuitvoerig. Na allerlei technisch onderzoek, waarbij Diverse deskundigen werden geconsulteerd, concludeerden de wetenschappers dat Leonardo da Vinci hooguit een kleine bijdrage aan hets childerij gelled.

De Saoedische kroonprins has concluded. Mona Lisa kwam te hangen als een 100 procent Leonardo da Vinci. Volgens een regeringsfuctionaris volgden daarop allerlei onderhandelingen, waarbij de Franse ministers van Buitenlandse Zaken en Cultuurnognamens de Saoe diërs lobbyden.

Het affiche van de documentaire Savior for sale Van Antoine Vitkin.

Uiteindelijk besloot President Macron dat de eisen van Bin Salman niet zouden worden ingewilligd, zegt de anonieme regeringsfunctionaris’Jacques’ in de documentaire. Volgens Macron stond de geloofwaardigheid van Frankrijk en van het Louvre op het spel en wilde de President niet meewerken aan het’witwassen van een schilderij van 450 miljoen Dollar ”, zoals de hoge ambtenaar hetomschrijft.

In a documentary film, Leonardo of England-expert Martin Kemp and words. Toen het intensief gerestaureerde schilderij in 2011 voor het eerst publiekelijk werd getoond, was hij een van dedeskundigen die de toeschrijving aan de Italiaanse grootmeestersteunden. Kemp zegt nu dat de stelligheid waarmee veilinghuis Christie’s het schilderij volledig aan Leonardotoeschreef “over dreven”. zijn toeschrijving zegt Kemp nu: “Ik zou mijn nek niet uitsteken, tenzij ik redelijkzelfverzekerd. Maar je kunt het als kunsthistoricus altijd mishebben.

Hoe Frankrijk en Saoedie-Da Vinci’s Arabier Gie Kregen

Source link Hoe Frankrijk en Saoedie-Da Vinci’s Arabier Gie Kregen

Back to top button