Lifestyle

Humor and absurd tijdens de coronacrisis volgens Kamagurka en Marc Van Ranst

“Datcorona virusvalt nog mee als jezeeziekbent” zegt de passagier die misselijk over een scheeps reelinghangt. “Toch betereersteven je mondkapje afzetten”, zegt eenmede-passagier met mondkapje. Het is een van de Cartoons van Kamagurka over de coronacrisis die is opgenomen in het boek Kamakorona.. De Vlaamse cartoonist maaktehet samen met de bekende Vlaamse viroloog Marc Van Ranst.

Een aantal van de geestige tweeted van Van Ranst staat ook in het boek. Zoals de foto van een busokje, waarin met koeienletters staat: “Marc Van Ranst kust mijnkloten.” Van Ranst twitterde de foto met de boventekst: “Ik ga die vriendelijke uitnodiging moetenafslaan. Coronaregels zijncoronaregels.”

Van Ranst en Kamugurka ontmoetten elkaar tijdens eentv-optreden. Van Ranst bleek fan, en ze delen een belangstelling voorbiologie. Beiden hadden ze, aldus Kamagurka, als jongen thuis een aquarium met watervlooien zoals het eenoogkreeftje, dat ze gefascineerd bestudeerden.

Foxtrotvirus

Van Ranst is engaged in social media activities over the virus en vaccinrond pompen. Hijwordt daarom, onder meer door de Nederlandse salsaleraar Willem Engel in kringen van virus waanzinnigengehaat.

Volgens Kamagurka schreef Van Ranst de korte commentaren die bij sommige Cartoons staan ​​in Kamacorona, toen de viruloog met zijn gezin bijna een maandlang moestonder duiken. Een extreemrechtse viruswaanzinnige Belgische militair, Jürgen Conings had wapens zoals raketwerpers van het leger gestolen, om coronabestrijders als Van Ranst tevermoorden.

Conings sloeg uiteindelijk de hand aan zichzelf, zonder temoorden. Maar voor dat bekend werd twitterde Willem Engel dat hij contact has met Conings en dat de bedreiging wel meeviel, als Van Ranst uit zijn schuilplaats wilde komen om tedebatteren. Van Ranst antwoordde dat het leven te kort is om ت te debatteren over Covid-19 met dansleraars die het verschil niet kennen tussen’feiten’en’haat’. Maar als er ooit een foxtrotvirus losbarst, beloof ik je een wals van.

Coronawan del knieën

Coronacrisistijden zijn absurde tijden Zo noteert Van Ranst dat uit statistieken blijkt dat Belgen nog nooit zoveel buiten gewandeld en gefietst hebben als tijdens de lockdown, waarin iedereen vooral binnen moest blijven. “Uhebtcoronawan delknieën. Ik schrijf u twee weken quarantaine voor”, zegt eenartstegene enpatiëntineen Kama-cartoon. Soms grijpt Van Ranst een Kama-grap aan om wat wetenschappelijk feiten onder de aandacht tebrengen. “Ik ga niet mee in demassahysterie. Ik blijf gewoon bang voor griep”, cartoon zegt een coronascepticus Van Ranst meldt daarbij dat ondanks de lockdowns en andere corona-maatregelen Covid-19 in 2020 wereldwijd tien keer zove.

De onderkoelde humor vanVan Ranst en Kama’s scherpe oog voor het absurde in het leven, zelfs als dat nog absurder wordt in een tijd als de coronacrisis, vullen elkaar uitstekendaan.

Lees ook: Kamagurka gaat op hilarische zoektocht naar grenzen van de ernstHumor and absurd tijdens de coronacrisis volgens Kamagurka en Marc Van Ranst

Source link Humor and absurd tijdens de coronacrisis volgens Kamagurka en Marc Van Ranst

Back to top button