Lifestyle

Ilja Leonard Pfeijffer schrijft Boekenweekgeschenk

Schrijver Ilja Leonard Pfeijffer is Boekenweekgeschenk, de Novelle die tijdens de Boekenweek gratis weggegeven wordt in de boekhandel, bij aanschaf van 15 euro aanboeken. Marieke Lucas Rijneveld is a gekozen als schrijver van hetBoekenweekessay. Dat maakte de Organisator van de Boekenweek, de Stichting CPNB, donderdagmiddagbekend. De Novelle voor de Boekenweek is het eerste fictiewerk dat Pfeijffer schrijft na zijn internationale doorbraak met de bestsellerroman Grand Hotel Europa (2018).

Daarmee zet de CPNB twee literaire kanonnen in voor de komende campagneweek van de boekenbranche; auteurs met eenstevige literaire reputatie en wier laatste titels een bestsellerstatus verwierven. De namen van de auteurs worden nu pas bekendgemaakt, maar Pfeijffer en Rijneveld zijn al maanden geleden gevraagd en begonnen metschrijven.

Lees ook eendubbel interview met Ilja Pfeijffer en zijn geliefde Stella Seitun: ‘Aan een ander denken is geen modieuzegedachte’

Liefde

De’eerste liefde’zal het thema van de 87ste Boekenweek zijn – en zowel Pfeijffer als Rijneveld laten in een persbericht van de CPNB weten dat hun publicatie dat thema zalvolgen. Pfeijffer heeft zijnnovelle “heelnadrukkelijkspeciaal toegespitst op de gelegenheid”: “Hetsluit aan bij het thema van de eerste liefde, het gaat over het belang van verhalen en het is een ode aan al die boekhandelaren en bi Eer der in zijn roman Peachez, een romance (2017).

Rijneveld, boekvorm publiceerde en nu de jongste auteur in de geschiedenis van het Boekenweekessay wordt, zal hear de liefde vieren, in al haar facetten, in al haar verschijningen ”in hetes say. De nieuwste, alom bejubelde roman van Rijneveld, Mijn lieve gunsteling, Handelt over een’verboden’liefde tussen een volwassen man en een pubermeisje.

De Boekenweek vindt komend jaar plaats in de eerste week van maart – een terugkeer naar hetvaste moment in het jaar, nadat de Boekenweek dit jaar in de zomer plaatsvond, vanwege decorona pandemie. Dit jaar schreven Hanna Bervoets en Roxane van Iperen het Boekenweekgeschenk en Boekenweekessay.

Lees ook: Hanna Bervoets over haar Boekenweekgeschenk: ‘Ik ben niet zo met het heden bezig’

Ilja Leonard Pfeijffer schrijft Boekenweekgeschenk

Source link Ilja Leonard Pfeijffer schrijft Boekenweekgeschenk

Back to top button