Lifestyle

In de serie’Im Wald’regisseert Erwin Olaf zelfs de natuur

Voorhet eerst of zijnlange carrière is a photographer. Erwin Olaf uit de veilige binnenwereld gestapt en naar buiten gegaan, denatuurin. Voorzijnnieuwe serie Im WaldGalerie Ron Mandos en vanafmei vanafwoensdag voor het eerst te zien at the Hippo Cultural Foundation Museum is Olaf de Alpeningegaan. Maar ook in deze grootse omgeving waarin de mens nietig wordt, blijft hij de werkelijkheid regisseren.

Juist in een tijd waarin corona het reizen onmogelijk heeft gemaakt, onderzoekt Olaf het reizen en de Interactionie met de natuur die dat met zichmeebrengt. “We hebbeneen enorme hoogmoed ten aanzien van de natuur”, vertelt hij in de galerie, waar de muren opvallend blauw zijn geschilderd als achtergrond voor de zwart-wittefoto’s. “We know our moet enerop knenneniet naar een bergkijken.”

Een van de manieren waarop wij onsdewerldtoeëigenen is a tourism industry. Hij laat twee vrouwen in nikab zich door een bootsman in lederhosen over een meert jero eien. Een van hen houdt een tasje van Chanel is vast. Op een andere wand hangt de foto die de rest van dit verhaal vertelt: de bootsman is over zijn helelicha amgetatoeëerd, ook zijn gezicht – alleen zijn ogen zijn nogvrij. Also hij een nikab van tatoeagesdraagt.

Lim Nebel, 2020
Photo Erwin Auraf

Registered person

Maar dat jongetje op een rotspunt dan – hij is toch eerder vluchteling dan vakantieganger? En de vijf naakte zwarte mensen onderaan een majestueuze waterval, zijn die een verwijzing naar oerbewoners van dit woeste landschap? Wijzen ze ons de weg? de wilde natuur van Olaf has allesmogelijk.

Wasser Fall, 2020
Photo Erwin Auraf

Natuurlijk, hij blijft eenregisseur. Alle mensen op zijn foto’s zijn gevonden via een Castingbureau, en vervolgens gekleed en geschminkt om hun rol tespelen. eenko mischescène inhet’making of’filmpje zien we dat de fotograaf een enorme nepsteen heeft meegenomen naar deze stenige bergen, om er zeker van te zijn dat hij zijn personages precies goed kan positioneren.

Om het gevoel vanmysterie vast tehouden wilde Olaf niet bij fel zonlicht fotograferen, maar in de ochtend- ennamiddagmist. Maar voor de zekerheid nam hij wel een rookmachinemee. De natuur is groots en machtig maar ook een beetjeonvoorspelbaar. Eigenlijk is natural in Im Wald Evenzeer een personage die moet doen wat er van hem wordt verwacht, net zoals de mensen die zich erin begeven.

Hoewel de thema mondia alzijn – onze eeuwige honger naar nieuwe ervaringen op onbekende plekken, onze arrogante verhouding tot de natuur – zijn sommige beelden in Im Wald intenspersoonlijk. Olaf dies aan een longaandoening lijdt, staat in wandeltenue op een rots in de mist– maar de weg wordt versperd door een on neembareberg wand. Op een ander beeld loopt zijn twintig jaar jongere echtgenoot Kevin weg op het pad door het donkere bos, terwijl Olaf hem vanaf de kantnakijkt.

Lees ook: Erwin Olaf zelfportretten for over 33 years

De tijd verglijdt, zíjntijd verglijdt. Hij staat erbij en ziet hoe de karavaan van het leven verdertrekt. Zo moet het ook zijn, dat weet hij ook, maar in de natuur ziet Olaf zijn eigen sterfelijkheidweerspiegeld. “Ikverdwijnzelf in the fog.”

In de serie’Im Wald’regisseert Erwin Olaf zelfs de natuur

Source link In de serie’Im Wald’regisseert Erwin Olaf zelfs de natuur

Back to top button