Kimmich blijft langer bij Bayern München

Joshua Kimmich heeft een nieuw contract ondertekend bij de Duitse topploeg Bayern München. De 26-jarige international van Duitsland stond nog tot en met de zomer van 2023 onder contract bij de meest succesvolle club uit Duitsland, maar heeft nu een contract ondertekend dat hem nog 2 jaar langer in Zuid-Duitsland houdt.

Kimmich, die zowel in de verdediging als op het middenveld uit de voeten kan, wordt gezien als één van de steunpilaren van Bayern München van nu en in de toekomst. De afgelopen jaren werd Kimmich door zijn goede spel gelinkt aan een vertrek naar andere Europese topclubs, maar daar lijkt deze contractverlenging een streep door te zetten. De club uit Bayern meldt op haar website in zijn nopjes te zijn met de contractverlenging van Kimmich, die wordt neergezet als een speler van wereldklasse, met een uitstekende professionaliteit en mentaliteit. Kimmich meldt op zijn beurt dat hij meer dan voldoende mogelijkheden ziet om met Bayern München succes te behalen in de toekomst, hij veel mogelijkheden ziet om zich bij Bayern verder te ontwikkelen en dat zijn medespelers en mensen van de club als vrienden voor hem zijn.

De 59-voudig Duits international werd opgeleid bij VFB Stuttgart, waar hij op jonge leeftijd, zonder zijn debuut te hebben gemaakt bij de hoofdmacht van Stuttgart, in 2013 bij RB Leipzig ging spelen. 2 jaar later en 55 officiële wedstrijden voor RB Leizpig verder, nam Bayern München Kimmich voor zo’n 8,5 miljoen euro over in de zomer van 2015. Bij Bayern kwam hij sindsdien tot 264 officiële wedstrijden, waarin hij 30 goals maakte en 73 assists gaf.

Kimmich vulde zijn prijzenkast bij de Zuid-Duitsers met 6 Bundesliga titels, 3 DFB Pokals, 1 Champions League, 5 DFL Super Cups, 1 FIFA wereldbeker voor clubs en de UEFA Super Cup. Hier kan de 59-voudig international in de komende 4 jaar mogelijk nog menig prijs aan toevoegen. Volgens de meeste voetbalexperts, is Bayern München dit jaar namelijk weer dé topfavoriet voor de titel in de Bundesliga. De beste goksites in Nederland dichten Bayern ook in de Champions League seizoen 2021-2022 veel kansen toe. Die voetbal bookmakers bieden vaak vaak een mooie welkomstbonus voor voetbalwedden aan, zoals de analyse van SportyTrader van de beste bonussen voor sportweddenschappen laat zien en waar ieder type bonus voor sportwedden uitvoerig wordt vergeleken (bijvoorbeeld of het een gratis weddenschap of een stortingsbonus betreft). Bij bookmakers zoals TOTO is Bayern München de nummer 1 kanshebber voor de Duitse titel, voor Borussia Dortmund en RB Leipzig, terwijl de ploeg uit Beieren in de Champions League de grootste favoriet is na PSG en Manchester City.

Bayern München is weleens beter aan het seizoen begonnen. Uit de eerste 2 competitiewedstrijden haalde het tot dusver 4 punten. In de eerste competitiewedstrijd liep het averij op tegen Borussia Mönchengladbach (1-1), terwijl Bayern de tweede competitiewedstrijd van afgelopen zondag nipt met 3-2 wist te winnen van FC Köln, een club die normaal gesproken geen hoogvlieger in de Bundesliga is. Joshua Kimmich deed in beide wedstrijden als middenvelder mee, terwijl Robert Lewandowski zijn ongekende doelpuntenserie blijft doorzetten: de Pool maakte in beide competitiewedstrijden een goal. Topschutter Lewandowski is volgens de Duitse krant Bild de grootverdiener in de selectie, maar Kimmich zit in het groepje daaronder met onder meer Thomas Müller en Manuel Neuer, die ieder zo’n 20 miljoen euro op jaarbasis verdienen.

 

Exit mobile version