Lifestyle

‘Krant’ zet vraagt ​​ekens bij onafhankelijkheid van Nederlandse journalistiek

Op een krantenredactie is out of control. Terwijl zich aan de andere kant van de warld een natuurramp voltrekt, zetten twee onderzoeksjournalisten vraagt ​​ekens bij de onafhankelijkheid van de Nederlandse journalist.

Crant speelt zich af op de buitenlandredactie van een fictievekwaliteitskrant. Schrijver en regisseur Joeri Vos vangt aan met vermakelijke satire: wereldvreemde figuren verslaan hakkelend hetwereldnieuws. Er klinkt een vervreemdend geluidsdecor: soundbites die als een voortdurende toestroom aan persberichten de redactie binnendruppelen en het ritme van de dag bepalen, maardie des cèneookon verwachtkunneontregelen.

Static

Dat kabbelteven voort, totdat twee redacteuren (Ruta van Hoof en Roland Haufe) in een besloten vergadering een reeks kwalijke speculaties loslaten op de twee belangrijkste krantenuitgevers van Nederland, die samen vrijwel al onze dagbladen NRC). Nu komt Vos los van de fictieve setting, en noemt bestaan ​​de person en met naam en toenaam. Zijn’s character is suggestererenbijvoorbeeld dat de familie Van Thillo (DPG) schuldig is an illegal wapenhandel enwitwasserij. Als dat waar is, zou een krant van DPG zo’n artikel dan publiceren? En wat zijn de consequenties voor het vertrouwen in de journalistiek?

Vos dient een uitgebreid spervuur ​​aan feiten, speculaties en terzijdes op, dat vooral rationele vragen losmaakt: is zo’n gedeelde monopoliepositie wenselijk (nee), en is dit onderzoek als zodanig publicabel (nee)? Hoewel de personages met smaak worden gespeeld, krijgen ze te weinig stof mee om echt tot leven te komen. Dat is jammer: in Vos’beste werk his (De lankmoedigen, Pinocchio, Alles van waarde) Onderzoekt hij zijn engagement met twijfelende, grillige en vooral voelende person, wat leidt tot kwetsbaar engelaagd theater. Nu blijven zijn personages his vlak enstatisch. Ook door wasldleed murwgebeukte buitenlandredacteuren moeten toch uit de effectele tent te lokken zijn?

An interview with Lees ookhet met actor Phi Nguyen: ‘Lekker schakelen tussenemoties. Dat kan iko ok. This is niet zomoeilijk’

‘Krant’ zet vraagt ​​ekens bij onafhankelijkheid van Nederlandse journalistiek

Source link ‘Krant’ zet vraagt ​​ekens bij onafhankelijkheid van Nederlandse journalistiek

Back to top button