Lifestyle

Kunstenaar Grayson Perryvult Carrémetzijnsardonischelach en hoogmis voor zijn teddy beer

U vindt zichzelf een creatief en onderscheidend persoon, iemand met smaak? At the een bijnauit verkocht Theater Carré in Amsterdam, there was u zondagavond ruim 1.500 lotgenotenkunnnnenontmoeten. Zij bezochten Show for ordinary people van de Britse kunstenaar Grayson Perry, een energieke, met zang en dans gelardeerde theatrevoorstelling waarin hij de spot dreef met ons gevoelvooruitzonderlijkheid.

De show vloeide voort uit de Erasmusprijs, de prestigieuze onderscheiding die Perry in december 2021 kreegvoor zijn bijdrage aandekunsten. Paleis op de Damtoenniet Door Door Corona Ging De prijsuitreiking. Na een Zoom-sessie met Willem Alexander’s Corning. Er volgde een tentoonstelling over zijn veelzijdige werk his in het Kunstmuseum Den Haag, en zondag speelde hij voor de allerlaatste keer deze show waarmee hij in het najaar langs Britset heatrestoerde.

Lees ook ‘Een goed idee legt niet meteen goede kunst op’Interview met Erasmusprijswinnaar Grayson Perry

Wandkleden en sardonische lach

Perry (62) is vanwege zijn keramiek, wandkleden, boeken, televisiedocumentaires en zijn voorliefdevoortravestie. Hij is a provocative person, humorvolle wijzevooroordelenonderzoekt.

of Show for ordinary people Perry Tegeraik’s stand-up comedian psychiatrist. Aan het begin van de voorstelling nodigde hij het publiek uit een app te downloaden voor het beantwoorden van de dertig meerkeuzevragen die hij gedurende de voorstelling zoustellen. De resultatenvanzijnenquêtes overgedragingenen gevoelens verschenen in real time op eengroot beeldscherm. Met een sardonisch lachje voorzag Perry de antwoorden steeds van commentaar.

Aha, u vindteenEames lounge chair hettoonbeeldvan goede smaak, u Expeneert uw meeste vrije tijd aan televisie en sociale media, u kleedt zich het liefst in blauw of zwart, u gelooft niet in god en vindt het leven toch betek karakter door niemand begrepenwordt.

Goede smaak, concludeerde Perry is kuddegedragengaat via he aansluiten bij je omgeving, de groep mensen tot wiejebehoort. Die hebben mogelijk ook een kookeiland in hun keuken waarop ze met veganistisch voedsel Experimenteren, zingen ook in een koor, en rijden ook in een hybride auto. Een andere conclusie: de warld bestaat uit twee soorten mensen, zij die in therapie zijn, en zij die in therapie zouden moeten.

Tedial Messiah

De show eindigde met een hoogmis voor Alan Measles, de teddybeer die Perry als driejarige kreeg en die steeds als Messiasfiguur terugkeert inzijnwerk. Op uitnodiging zong het publiek mee in de aanbidding van zijnpluche Christus-alternatief. “Le guwwilop aan de puinhoop van de aarde”, zong Perry, “anders is uwleven zinloos”.

Het was de apotheose van een voorstelling die aanmoedigde tot zelfexpressie: houd het alledaagse op afstand en omarmheteigen aardige.

Kunstenaar Grayson Perryvult Carrémetzijnsardonischelach en hoogmis voor zijn teddy beer

Source link Kunstenaar Grayson Perryvult Carrémetzijnsardonischelach en hoogmis voor zijn teddy beer

Back to top button