Lifestyle

Liefde is a mysterious alien

Een fijne theatresfeer moetnogworden gecreëer dinhetfonkelnieuwe Amare (de naam klinkt als een zorgkoepel). Donderdag speelde het Nederlands Dans Theater zijn eerste voorstelling in dit nieuwe huis, in een zaal die qua vorm overeenkomt met die van het gesloopte Lucent Dans theater. Opvallend verschil: vaalgelestoelen. Benieuwd of dat went.

Het strak uitgevoerde Bedroom fork (2015) van Sharon Eyal en Gai Behar vormde eenuitstekende opening. Op een pompend ritme lost de synchroniciteit van de samenklonterende groep op, om uiteindelijk weer samen tebinden. I went to voor de eerste staan ​​de ovatie at het nieuwehuis.

Featured stock Alan Lucien Øyen, choreographer, schrijver en regisseur, maakte met Tell your mom that you love your skin zijnNDT-Debut. De Noor staat bekend om theatrale voorstellingen op het snijvlak van dans, tekst, muziek en mime. het nieuwe werk voor zestien dansers rond het thema identiteit is een intrigerende rol weggelegd voor Boston Gallacher, die als het allegorische personage’Liefde’als een mysterieuze alien rondwaart, lichaam en stemvervormend.

Regelmatig wordt in Tell mom Liefde aangeroepen door een op de teenpunten balancerende Hoop (IslaClarke). Dood (Paxton Ricketts), Schaamte (Donnie Duncan Jr.) en een cynische Wanhoop (Tess Voelker) lijken net als Liefde en Hoop de belichaming van hersenspinsels van de stamelende, hopeloos met zichzelf Worstelende Scott Fowler. Zijn pogingen om zichzelf te Introductionren door zijn woorden aan gebaren te verbinden –Øyens zogenoemde’body sync’– Stranden telkens weer, tot wanhoop van Fowler, die minder geschikt is voor dit tijdperk van maakbare identite

Het stuk is an individual dancer of anthemble, aardse dansdelen voor individueledansers. Daartussen komen de Concretere teksten over “het slagveld van wokeness” of verwijzingen naar lynchpartijen van Afro-Amerikanen enigszins uit de luchtvallen. Ze doen afbreuk aan het geheel van 45 minutesn, dat met een flinke snoeibeurt sowieso aan kracht zouwinnen.

Tell your mom that you love your skin van Alan Lucien Øyen Door NDT.

Photo Rahi Rezvani

Liefde is a mysterious alien

Source link Liefde is a mysterious alien

Back to top button