Lifestyle

Lil Nas Xbrengt de dans vloeréndezak doekjesinbeweging

Rapper Lil Nas X weet zelfs de gevangenis aantrekkelijk temaken. Als hij, in de clip bij zijn Recent hits’Industry Baby’, door een rechter wordt’veroordeeld’ tot de cel, ontmoet hij daar tientallen inroze overall gekledelotgenoten die met hun billen draaien tijdens corfee, en naakt onder de douche dansjesuitvoeren. Lil Nas X kijktte vreden.

Lil Nas X is a de eerste openlijk homoseksuele rapper die Amerika verovert. Hij is 22 jars, van Dominicaanse afkomst en valt onder het genre’pop-rap’. Lil Nas X, geboren als Montero Lamar Hill, Lithia Springs, Georgia, maakt rap toegankelijk door het met pop-details te mengen: melodieuze zangpartijen, vrolijke gitaardeuntjes, en hier en daar eenballade.

Vorige week verscheen, nadat hij al enkele jaren bekend was door zijn singles, het debuut: Montero –net als hijzelf vernoemd naareen type Maserati. Het album wordt al beschouwd alseenvande commerciële hoogtepuntenvanhetjaar. En inderdaad, de hitlijsten worden moeiteloos bestegen door dit exuberantewerkstuk. Ook in the Netherlands: het Feetje, afgelopen donderdag in Palladiso, Amsterdam, ter gelegenheid van de lancering van Montero was uitverkocht. Lil Nas X is erniet, maar de zaal is zijnstijl, zowel kinderlijk (veel roze en eenhoorns) als uitdagend: met een springkussen aan de ene kant van de zaal, en getrainde paaldanseressen en vogue-dansers aan de

Tallow album Montero bestaat uit twee delen: de eerste helft biedt een reeks opwindende liedjes met exuberante instrumentaties. Waarna de tweede helft opvalt door introverte nummers met pijnlijke onthullingen over het leven van de jonge, nog niet openlijk homosexuele Montero Lamar Hill, in Lithia Springs.

“Tales of Dominican” Tienerleed klinkt door, waarin hij zingt: “These gay thoughts always bother me / I pray that God robs me of it.”

Het is een sober liedje, waarin hij zingt, begeleid door getokkel op akoestisch gitaar. Langzaam breidt de Instrumentatie uit, en wordt de tekstopgewekter. Hij memoreert de onthulling van zijn geaardheid, in de zomer van 2019: “And I’m happy by the way / I made that jump, that leap of faith.” Denied the wealthy through social media.

Ongeveer een half jaar eerder has de wereld kennis gemaakt met de rapper, door het nummer’Old Town Road’. Lil Nas was the Six Flags Die Proberd Door Te Dringen as Dested Nog Ein Medeworker Van on the online meme (middels’memes’ op twitter).

Lees ook: Hoe hiphopbeats uit Purmerend basic werden voor een wereldhit

Hij kocht de beat (instrumentatie) van het nummer op een website, voor het inmiddels vaak genoemde bedrag van dertig Dollar (de beat was gemaakt door de Nederlandseproducer Kiowa Roukema alias YoungKioen). Geïnspire erddoordebanjoin de muziek, rapte Lil Nas een tekst over paarden en cowboys, en smolt rap samen met country. “Old Town Road” is a monster hit song.

Nu, op zijn debuutalbum, speelt Lil Nas geen country meer, afgezien van de banjo’s in hettitel nummer. De Instrumentaties zijn glanzend zonder glad te worden, ze klepperen met grappige percussie of laten blazers daveren, zoals in’Industry Baby’. De glooiende melodie van het ritmische’Scoop’en de melancholie van’One Of Me’ laten horen dat Lil Nas X zowel de dansvloer als zakdoekjes in beweging kanbrengen. Dat hij de voor hiphop belangrijke thema’s kent, blijkt uit’Dolla Sign Slime’-Slime is a hip hop soul in American hip hop tar. Maar afgezien van dit liedje is de in hiphop vaak heersende obsessie met geld en rijkdom opvallenda fwezig. Endat is the worst. For Lil Nas, rapper Dai Oc de Ahtarcanto van Het succeeded Lat Jien.

Hoes van’Montero’, hetnieuwe album van Lil Nas X.

Lil Nas Xbrengt de dans vloeréndezak doekjesinbeweging

Source link Lil Nas Xbrengt de dans vloeréndezak doekjesinbeweging

Back to top button