Lifestyle

Link, Lecht-NRC

Nou, de pandemie is voorbij hoor, de scherpe kantjes zijn eraf, het land kachelt weer vrolijk door oprand zaken. Bij nieuwsberichten als’KNVB woest op Snollebollekes-reclame’ (Deteregraf) Zakt mijn broek meerdere kerenaf. Dat wil zeggen: hij zakt af, ik trek hem op, ik denk er weer over na en hij zakt weer af.

Voor wie ben ik?

Enerzijds haat ik de kleinburgerlijke kruideniersmentaliteit van de KNVB, waar ze op het hoofdkwartier in Zeist het verschil tussen hoofd-(bijvoorbeeld een naderend wereldkampioenschap in Qatar) en bijzaken niet lij groep gegooid en als iemand daar dan toevallig een trap tegenaan geeft, heet dat een plan of eenidee.

Aan de andere kant is a nationalist wansmaak van vooral de supermarktketens niet teverdragen. Ze verklaren ons voorachterlijk. Met als dieptepunten de Lidl met the hunheles lechte commercial at de oranje troep die je daar bij de boodschappen cadeau krijgt – wat een minachting voor de goedesmaak. En daar dan nog weer Meters onder de Jumbo.

Overall Rob Kemps, aanvoerder van Snollebollekes.

Om zijn nek een oranje juichcape van de Jumbo.

Ikzie hem of ieder filiaal vliegen, juichvuistjevooruitgestoken.

Superman, Mardan Netherlands.

God wat heeft die man een rotzooi over ons uitgestort, met z’n’van Links naar rechts’, dat als er gestemd moest worden over een opvolger van het Wilhelmus waarschijnlijk gekozen zouworden. Misschien dat het ook wel een waardig opvolger is, want het geeft de mentaliteit van ons volk wel goed weer: doe maar gek, dan doe je al gewoon genoeg en voor een paar spaarpunten hobbelen ze allemaal achter je aan, de Nederlands de -Blame, voorop.

Ze doen ons voor hoe we ons moetengedragen.

Als braaf Consumerende oranjelemmingen.

Kijk naar dat Jumbo-gezin, luister naar Snollebollekes, incasseer dat we zanger Rob Kemps op televisie hebben uitgeroepen tot Slimste van ons allemaal, luister naar de waanzin van de voetbalbond die’het oranjegevoel’wilclaimen en begri ..

De hoop was dat we iets geleerd hadden van de pandemie, maar dat is nietzo. We zijn nog net zo gek als we waren en er zijn erhelaas heel veeldie dat ouderwets gezelligvinden.

Marcel van Ruth Maren schrijft op deze plek een wisselcolumn met Ellen Deckwitz.

Link, Lecht-NRC

Source link Link, Lecht-NRC

Back to top button