Lifestyle

Moam wist grote namen te koppelen aan jongmodetalent

Alsmodestudenten de aandacht trekken met een afstudeerproject, dan gaat het meestal om een ​​collectorie. Martijn N. died in 2012 at the Amsterdam Fashion Institute (Amfi). Gevestigde Nederlandse namen als Frans Molenaar werden er gekoppeld aanjongtalent. Maugham heette het ambitieuze project, sament trekking van mode in Amsterdam. N. maakte er zijn merkna amvan.

In 2013, volgden een tentoonstelling at samenwerking met fotografiemuseum Foam, Moam & FoamI met Wederom Ein Combinati van Bekende en Opcomende Namen and En Ein Expoty at the Film Museum Ai. Maar Moam zette zich vooral op de kaartmet mode. Voor’Moam collective’werden net afgestudeerde modeontwerpers samengebracht die, gecoacht door bekende modeprofessionals, samen een collectie ontwierpen die werd getoond in een groots opgezette show. Tussen 2013 en 2018 werden door Moam vier shows gegeven, een ervan in Eye, een in de onderdoorgang van het Rijksmuseum.

Lees ook: Altijd op jacht: Modeman Martijn N. beschuldigd van seksueel misbruik

Aan de vierde collectie werkten voor het eerst ook mode-ontwerpers mee die niet in Nederland warenopgeleid. De wereldberoemde Nederlandse modefotografen Inez van Lamsweerde en Vinoodh Matadin fotografeerden topmodel Doutzen Kroes in 2013 in een sjaal uit de eerste Moam-collectie.

Rookworst-shirt

Vanaf 2013 ontving Moam in totaal 230.000 euro subsidie ​​van verschillende culturele fondsen. Grote bedrijven als Zalando, Disney en Rabobank verbonden zich aan Moam, sinds 2014 een stichting met N. als directeur. Voor HEMA maakte Moam twee collecties, waarvan er een werd gepromoot met eenbillboard campagne. Met name de truien en T-shirts met een rookworst erop waren een hit. I met tentoonstellingen at Vanaf 2018 richtte Moam zich ook op beeldende kunst, onder meer het Concertgebouw, Paradiso en Artis.

Geruchten over seksueel grensoverschrijdend gedrag door Martijn N. gingen al jaren rond in de Amsterdanse gayscene, maar in de zomervan 2018 beïn vloed dehetvoorheteerst zijn werk voor Moam. N. was bezigeen ambitieus boek samen te stellen voor uitgeverij Mendo. Een groepje modeprofessionals die persoonlijk slachtoffers van N. kenden, en dat zich No (Mo) am noemde, sprak met een aantal van de ruim honderd mensen die aan het fotoboek zoudenmeewerken. Zeven haak tenaf. Nadat het bestuur geruchten van Stichting Moam hoorde over grensoverschrijdend gedrag, stelde het de publicatieuit. Omdat geen contact kon worden gemaakt met slachtoffers, verscheen het boek begin 2019 alsnog.

Start dit jaar, toen het bestuur op de hoogte was gesteld van onderzoek dat NRC en Het Parool deden naar grensoverschrijdend gedrag door N., werd hij op non-actie fgest eld. Projecten met Disneyen het Nederlands Letterenfonds werden afgeblazen – literary cultivated waarop Moam zichrichtte. Het kantoor van Moam werd deze zomerges loten. Woensdag werd bekend dat de stichting ophoudt tebestaan.

Moam wist grote namen te koppelen aan jongmodetalent

Source link Moam wist grote namen te koppelen aan jongmodetalent

Back to top button