Lifestyle

Naast alle symboliek is er bij Jeangu Macrooy die onfeilbare zang

Overweldigend, zo ervoer zanger Jeangu Macrooy de eerste keer dat hij op het uitgestrekte podium van het Eurovisie Songfestival in Ahoy Rotterdamstond. Also, hij en zijn twee zangers, tweelingbroer Xillan en zangeres A Mili, en danser Gil The Grid “zwommen inopenzee”. Maar na de tweede repetitie op zaterdagochtend, waarbij de Nederlandse inzending voor het Europese liedjesfestijn opnieuw drie keer’Birth Of A New Age’kon uitvoeren, is het viertal er al duidelijk meervertrouwd. Die in De podiumact, drie minutesn verschiet van ingetogen zwaarte naar licht en uitbundig, oogtstrak. “Deenergie op het podium v ​​oel de goed”, stelt de zanger naaf loop vast.

Dinsdag met the de eerstehalve finale, starting at the Eurovisie Song festival in Rotterdam. De repetities voor de liveshows op dezedoor coronabeïn vloedde 65steeditievoelenals een uitje voor de deelnemers uit 38 landen (dieuit Australiëmogennie treizenen doen mee met een video-optreden) in Rotterdam. uit de bubbel – alle delegaties is a vanafhun aankomst opgedragen zoveelmogelijk located in the en rond het hotel teblijven. De Organisatie hoopt de kans op besmetting zo klein mogelijk tehouden.

Black Lives Matter als inspiratie

Arswinner in 2019 is the Nederland Zitch Direct Gepraast, the forefront of the finale. Met nog zes dagen te gaan is het lang wachten voor de Surinaamse zanger Jeangu Macrooy. Maar hij draagt ​​zijn boodschap uit zoveel hij kan.

zijn soulvolle song vol empowerment benadrukt hij de rol van afkomst en je gevoel van eigenwaarde, medegeïnspire erddoorBlackLivesMatter. “Birth Of A New Age” is “voor alle voorvechters”, vertex Macrooy het Europese journaille bij de persconferentie in deochtend. Voor de pioniers die in hun kop boven het maaiveldstaken. En zijn refrein in de Surinaamse taal Sranantongo – ″Yomi Brocomi “ (Je kunt mij niet breken) – gaat of “demoed om te staan ​​voor wiejebent”. Het ontroert Surinaamse landgenoten dat hij in de oude taal zingt, zegthij.

Macrooys optreden overlaps the symbol with zowel tekst als dans, kleding en devisuals. In the Papal Infallibility, zullen overkomen is devraag and the bookmaker is zijn kansen niet hoogin. Maarlosvan de inhoud valt hij op door zijn onfeilbarezang.

Tijdens de eerste acht tellen van zijn Songfestivalliedje, een schurend dissonante toon, staat Macrooy rug aan rug met zijn tweelingbroer Xillan en zangeres A Mili. Achter hen verschijnen barten op hetledscherm. Alsvierde performer verbeeldtde expressieve danser Gil The Grid vervolgens met gespannen’krump’-dansbewegingen rauwe pijn en wostelling.

Het is een klein, donker begin van een lied dat uiteindelijk een viering zalworden. I want to sing a song openbreekten vloeibare olieprojecties op de ledschermen een kleurrijk Decor vormen, dansen de affirmatieve zinnen “Yu no Otoko Brokomi” (Mij zul je niet breken) en “You can’t break me” More than deschermen.

Lees ook: Jeangu Macrooy: waren er geen homoseksuele rolmodellen voor mij in Suriname

Tribale patronen van de Marrons

Opvallend is a zijn costume, and modern scherp gesneden kobaltblauw pak met kort jasje, waarbij tal van elementen, aan zijn Surina amse roots. Zoals de riempjes en snoeren met rode kralen bovenaan de pantalon. Ze lijken op de lendensnoeren van een kamisa (lendendoek) van Surinaamse Indianen. De tribale patronen op zijnbovenbenenzijngeïnspireerd opdievande Marrons uit het binnenland van Surina. En ook voor de lookups van zijn zangeres en danser hebben modeontwerpster Silvy ten Broeke en styliste Lissa Brandon zich door Surinaamse bevolkingsgroepen (Chinezen, Marrons, Creolen) late nbeïn vloeden. Als totem prijkt op Macrooys borst een ketting met een zilveren Surina amsehalvecent.

Dat Macrooy describes the camera inks of Hans Pannecoucke, a Belgian registrant. Hij trok ook de Acts van Duncan Laurence en The Common Linnets naar een hoger plan. De danspassen in de vrolijke slotdans zette Macrooy, zee actief op sociale media, deze week alonline. Vooralsnog is het echter de Franse zangeres Barbara Pravi die met haar kwetsbaar maar vurig gebrachte chanson’Voila’ geldt alstop favorite.

Naast alle symboliek is er bij Jeangu Macrooy die onfeilbare zang

Source link Naast alle symboliek is er bij Jeangu Macrooy die onfeilbare zang

Back to top button