Lifestyle

Nieuw Album van Prince aangekondigd: Welcome 2 America

Uit de befaamde Prince-kluis komt toch nog een nieuw album: op 30 juli verschijnt Welcome 2 America, 2010 opnam, maar nooituitbracht eenpla at die de muzikant

Op het album staan ​​elf nieuwe track en een Soul Asylum cover,’Stand Up and B Strong’. Prince werkt erop samen met bassist Tal Wilkenfeld and drummer Chris Coleman, and met New Power Generation-zangeressen Shelby J and Liv Warfield en Elisa Fiorillo.

Het Estate van Prince noemt het album in een persbericht  een krachtig, creatorf statement dat verslag doet van Prince’s zorgen, hoop en visie op een maatschappij in ontwikkeling en zijn vooruitziende blik op een tijdperk van politieke verdeeldhei. uit 2010 aan toe: “The world is full of misin4mation. George Orwell’s vision for the future is here. We need to believe in the coming times of trials and maintain a firm belief.”

Vandaag is a single uitgebracht and met the dezelfde naam alshet album. Die a single best aatuit een monoloog van Prince in de politieke en sociale toestand van Amerika. “Welcome to the United States, where you can fail, get fired, rehired, and receive a $ 70 billion tip,” hij began. Social media, reality-tv en de muziekindustrie krijgen ervan langs in hetnummer. “The land of freedom, the house of slaves.”

Lees ook: Amanda Kuyperopaudiëntie bij Prince in 2015

Na de opnames van het album verdween het in de kluis op zijn Paisley Park landgoed, met vele andere onuitgebrachte projecten – waarom is niet bekend. Het has uitgebracht moeten worden tijdens de tour die erop volgde, de Welcome 2 America-tour, die hij afsloot met de 21 Nite Stand-concertserie in the Forum in Los Angeles. Het nieuwe nummer heeft hij destijds live welges peeld.

Eind vorig jaar verscheen een uitgebreide luxe box-versie van zijn Sign of the Times – In 1987, oorspronkelijkuitgebraht – met a magnificent registration body.

Prince overleed deze maand vijf jaar geleden aan een overdosis fentanyl.

Nieuw Album van Prince aangekondigd: Welcome 2 America

Source link Nieuw Album van Prince aangekondigd: Welcome 2 America

Back to top button