Lifestyle

NRC-journalisten winnen journalistieke prijs De Loep met coronaverslag

NRC-journalisten Derk Stokmans en Mark Lievisse Adriaanse hebben vrijdagavond de journalistieke prijs De Loep gewonnen met hun reconstructie van de corona-uitbraak in Nederland, getiteld Hoe Nederland de controle over het coronavirus verloor.. Het duo won the de categorie Controlerende Onderzoeksjournalistiek. Eerder wonnen Stokmans en Lievisse Adriaanse met dezeproductie at Tegel voor het besteachtergrondverhaal.

Lievisse Adriaanse en Stokmans schreven een uitgebreid verslag over het verloop van de eerste maanden van de coronapandemie in Nederland, waarin de politiek het gevaar onderschatte en de zorg onvoorbereid bleek. Andere genomineerde verhalen gingen overdecocaïne maffiainde Antwerpsehaven (van de Belgische krant) De Tijd) En de gevolgen van het stikstofprobleem voor de Nederlandse veehouderij (van platform Investico). Adrian Estrada en Felix Voogt, de auteurs van het Investico-onderzoek, wonnen wel de ASN-aanmoedigingsprijs.

De Loep wordt jaarlijks uitgereikt door de Vereniging Voor Onderzoeksjournalisten (VVOJ). Andere producties die dit jaar in de prijzen vielen, waren het boek De ontdekking van Urk van de Belg Matthias Declerq en een reconstructie van De Volkskrant-Journalist Huib Modderkolk en Tom Kreling over hoe Rusland middels hacks, diefstal en manipulatie het MH17-onderzoek probeerde tedwars bomen.

NRC-journalisten winnen journalistieke prijs De Loep met coronaverslag

Source link NRC-journalisten winnen journalistieke prijs De Loep met coronaverslag

Back to top button