Lifestyle

Op de filmset kan een losse flodder dodelijk zijn

Tot nu toe heeft de Sheriff’s Office van Santa Fe, de county waar de opnames plaatsvonden, niemand aangehouden na hetdodelijke incident. Hieruit zou op te maken zijn dat ook de politie in eerste Instantie uitgaat van een zeer noodlottigongeval. Maar dat er een grote fout is gemaakt op de set van Alec Baldwins film rust, Lijkt is obvious.

Lees ook: Actor Alec Baldwin schietcameravrouw doodop film set

Actor Alec Baldwin, 63, knows that Van was a hit in the television series. 30 lock, Twee delen van de actie filmserie Unable to perform mission en van zijn rol als Donald Trump in de tv-satire Saturday night live.. Hij haalde donderdag de trekker over van een vuurwapen dat als rekwisiet werd gebruikt bij de opnames. I met Dat schot doodde hij cameravrouw Halyna Hutchins (42). Registrar Joel Sousa (48) raakte gewond

Baldwin is a zowel deproducent als hoofdrol sperervan. rust.. Every ongeluk een lokale boer doodt, Hetverha algaat until the death of dertien jarigejongen. Samen meets zijnopa (Baldwin) and vervreemd is geraakt van de familie, slaat hij op devlucht.

Lost puddle

Er zijn nog veel vragen over het dodelijke schot, maar het lijkt erop dat het pistool gebruikmaakte van losse flodders, oefenpatronen met kruit maar zonderkogel. Bij het afvuren hiervan klinkt een knal en komen er kruitdampenvrij.

Op film set wordenmet grote regelmaat echte wapens gebruikt omdat dit bijdraagt ​​aan de authenticationiteit van de beelden. “Het help tom het verhaal te vertellen”, shrief wasenexpert Dave Brown, een artikel voor het in 2019 American Cinematographer Magazine.. “Omdatte doen maken we gebruik van nepwapens, maar ook van echte wapens die losse flodders kunnena fvuren.”

Digitale Effecten kunnen tegenwoordig vrijwel alles oplossen, erkent Brown. “Maardannog steeds willen weweldate enscène erzoechtmogelijkuitziet.” De wapenexpert, die meewerkte aan tientallen film en series, stelt met klem dat echte pistolen op de set net zo veilig zijn als elk andererek wisiet. “Mitzzedore experts have met the words of respect.”

Loss flodders klinken overigens onschuldig, maar ze kunnen wel degelijk iemandverwonden. Ook al wordt er geen kogel afgeschoten, de energie die vrijkomt kan flinke schadea anrichten. Toen hij tijdens opnames van de CBS-serie directed by actor John Eric Hexam in 1984 cover up uit verveling een .44 Magnum-handvuurwapen dat bij de opnames werd gebruikt tegen zijn hoofd zette en de trekker overhaalde. De druk van de losse flodder veroorzaakte een hersenbloeding; het ziekenhuis werd de acteur hersendood verklaard. Zesdagen later overturned Hexum.

Crow

Een ander berucht sterfgeval in een zelfde context is de dood in 1993 van acteur Brandon Lee, de zoon van martial arts-legende Bruce Lee, op de set van Crow.. Tijdens de opnames werd een pistool gebruikt dat geladen met losseflodders. Maar in de loop zat nog een echte kogel die Lee in zijn buiktrof. Een uur later overturned de 28-jarige ster aan zijnverwondingen. Case study, na onderzoek, afgedaan als eenongeluk.

OpAmerikaanse film set geldenstrenge regels als het gaat om de veiligheid van casten crew. Al bij het scouten van een locatie, gaat er een veiligheidsinspecteur mee die alle mogelijke risico’s in kaartbrengt. Ook tijdens de opnames blijft de inspecteur doorlopend in de gaten houden of er gevaar op de loerligt. De eindverantwoordelijkheid ligt bij deproducent, de regisseur en de cameraman.

Buren waarschuwen

Meestal wordt bij het begin van de filmopnames een schema opgesteld met de dagen dat er wapens worden gebruikt en wanneer deze zich op de set bevinden. Het gebruik van dit soort rekwisieten is alleen toegestaan ​​als aan een groot aantal regels en protocollen wordt voldaan.

Dit gaat onder meer over het controleren van de vuurwapens door een Expert voordat deze aan een acteur wordengegeven. Daarnaast mogen Cruiseleden zich in principe nooit in de vuurlinie bevinden als er geschoten wordt, zelfs met losse flodders, en moeten alle aanwezigen op de set oordopjes dragen om gehoorschade tevoorkomen. De protocollen schrijven ook voor dat buren in de wijde omtrek moeten worden gewaarschuwd als er geschoten wordt op een set, om te voorkomen dat de lokale politie talloze paniektelefoont jeskrijgt.

Op de filmset kan een losse flodder dodelijk zijn

Source link Op de filmset kan een losse flodder dodelijk zijn

Back to top button