Lifestyle

Orkest ontstijgt zichzelf onder Duncan Wards energieke leiding

Half sprint jekomt Duncan Ward het podium op. De nieuwe chef van philharmonie zuidnederland heeft een brede lach opgezet en knipoogt joviaal Links en rechts het orkest in, voor hij zijn inauguratie concertinzet.

Hij is 32 years old, bijna de helft jonger dan zijn voorganger Dmitri Liss. I met Hij dirigeert levendig, weidse gebaren, heupzwaaien, sprongen en tot de laatste rijen zichtbaar aangezette mimiek. I met the result. De-opening, “chaos” uit Creation Van Haydn, klinkt alvast ergordelijk.

Lees ook: ‘De bloeitijd ligt hier nog in de toekomst’

De première vande Symphonic suite Willemjes dying maaktevan zijn nog maar anderhalf jaar oude opera Litrat, Wektindruk. Een prachtig opzichzel fstaan ​​d stuk dat goed duidelijk maakt hoe graag het orkest de wensen van Ward wiluit voeren. Ze laten zich gewillig langs is accented with de muziek leiden en verglijden als vanzelf van sfeervol, naar melancholisch, naar onderhuids spannend, zonder de draad kwijt teraken.

I met ookhet at the Het hele concert Piano concerto van Ravel (geschud uit de mouw vanpianist Cédric Tiberghien), missende eersteviolen of de hoogte structure elvastigheid. De houtblazers verwarmen de strijkers mooi als ze op de achtergrond spelen, maar waar ze het alleen voor het zeggen hebben manoeuvreren ze log in deporseleinkast. The name I met deklarinet perst er een paar weinig subtiele noten uit. Ritmisch neemt Ward nog nergensrisico’s.

Maar daar is weer zo’n moment van zuivere communicatie tussen Ward en het orkest, nuin Bartóks Concert for orchestra.. De middendelen waren al energiek, maar ook wateen dimensiona al. Het laatste deel daarentegen, knalt eruit vanaf het moment dat Ward met gevoel voor theatre een overgang van een staccato-naar een gebondenpassageuitbeeldt. Het orkestpiktheta lséen persoonopenontstijgtzichzelf. Datschept hoop. Goeie kans dat Ward de komende drie jaar welkome frisse elan aan het orkest geeft.

Orkest ontstijgt zichzelf onder Duncan Wards energieke leiding

Source link Orkest ontstijgt zichzelf onder Duncan Wards energieke leiding

Back to top button