Lifestyle

Picasso-New York schilderijgeveild voor 103miljoen dollars

Een schilderij van de Spaanse schilder Pablo Picasso is a donderdagavond for verkocht voor ruim 103 miljoen dollars (bijna 85 miljoen euros) in New York. Dat heeft veilinghuis Christie’s vrijdagavond delays weten. Het veilinghuis schatte vooraf dat het werk, dat in 2013 voor het laatst wisselde van eigenaar, rondo de 46 miljoen euro zooupleveren.

Het gaat om het olieverfschilderij Femmeasise près d’une fenêtre (Marie-Thérèse) uit 1932, een portret van Picasso toenmaligegelief de Marie-Thérèse Walter. Het doek is 146 bij 114 cm en toont de vrouw zittend op een stoel in lichte en holder ekleuren. Volgens persbureau Reuters are de koper een kunstverzamelaaruit Californië, die zich na een bieding van nog geen twintig minutesn eigenaar van het werk konnoe men.

Femmeasise près d’une fenêtre (Marie-Thérèse) is het vijfde werk ooit van Picasso dat voor meer dan 100 miljoen Dollar onder de hamerging. Tijdens de veiling donderdag werd verder het schilderij The Trinquetaille Bridge van Vincent van Gogh verkocht voor omgerekend bijna 31 miljoen euro, en ook een Piet Mondriaan (Configuration number II, yellow, red, blue) Voor 21,6miljoen Euro.

Picasso-New York schilderijgeveild voor 103miljoen dollars

Source link Picasso-New York schilderijgeveild voor 103miljoen dollars

Back to top button