Lifestyle

Razendsnel typt Roberto Fonseca gedichten opde piano

Wanneer Roberto Fonseca van Europees klassiek piano spelling plots naar staccato Cubaanse jazz schakelt, lijkt zijn klavier wel eentype machine. Van Links naar rechts ranselt hij snelle zinnen uit de toetsen, ondersteund door zijn drummer die de Letters met feele klappen in het gehoor lijkt testansen. Zo’nhonder dvijftigaanslagen per minute. Aan het einde van de maat blijft het een halve tel stil waarin de bovenkant van de typemachine weer naar het begin van een nieuwe regel wordtger old. En daar gaat hij weer, vertex, versnellend, vertelend.

Fonseka is a bijzonderveelzijdige pianist. hij echt schrijver geweest, dan schreef hij donderdagavond in het Bimhuis in Amsterdam – met hoed op en bodywarmer aan-een klein oeuvre bijelkaar. De nummers, veelal afkomstig van zijn laatste album Ye Seung, Werden korte verhalen, gedichten, filmscripts, readymades, boodschappenlijstjes. Altijd met een aards swingendeondertoon.

De Cubaan weet zijn publiek te paaien met meezing mambo and maar ook te verrassen met the synthesizer’s master piano.

Op het romantische’Por ti’eist bassist Yandy Martinez de hoofdrolop. Hij verruilt zijn zessnarige basgitaar voor de contrabas en strijkt een innemende solo die hij daarna ritmisch verderplukt. Drummer Lurie Elera Wald met Drumster Subtier at the door, and Jean Handen te Besperen and Al Conga. Het is een verademing ten opzichte van diens nogal aanwezige spel op een aantal and erestukken. Dan lijkt hij te weigeren om tweemaal dezelfde maat tespelen. Toch krijgt ook dat drukke drummen op momenten meer structuur en grijpt het in elkaar als een jazzy breakbeat.

De drie genieten zichtbaar van elkaars spel. Wanneer Fonseca op’La Llamada’in een lange solo belandt, houden de andere tweestil. Bassist Martinezkan alleen maar bewonderend toekijken, soms aanmoedigend knikkend, dan weer verwonderd het hoofdschuddend. Tot het trio op Fonseca’s teken weer samenvalt in een iets afwijkendritme. Also, ze het ene velletje nog maar nauwelijks hebben volgetikt en alweer zijn begonnen aan een nieuw gedicht.

Razendsnel typt Roberto Fonseca gedichten opde piano

Source link Razendsnel typt Roberto Fonseca gedichten opde piano

Back to top button