Lifestyle

Schrijver Inez van Dullemen overleden

Schrijver Inez van Dullemen is 96-jarige leeftijdoverleden. Dat heeft haar uitgeverij De Bezige Bij donderdagbekendgemaakt. Ze schreef zo’n dertig verhalenbundels, reisboeken, toneelstukken en romans.Van Dalemen (1925) 1949’s debut encounters Haar’s novella Ontmoeting met deandere.. Volgens De Bezige Bij werd haar werk daarnapersoonlijker. “Bijmi jdraait alles om het compromisloos oproepen van dingen die je normaliter niet laat zien, die je voor je houdt, die je niet behoort te openbaren”, schreef Van Dullemen in haar belangrijkste boek, Tallow Geborkte Beast uit1986.

Ontmaskeren, ontleden en ontraadselen was de kern van haaroeuvre. Haar stijl was zintuiglijk: doordringen tot de ervaring van de ander ging in haar schrijven via observaties en indrukken, geuren en kleuren.

Bekend bij het grote publiek werd Van Dullemen met Vroeger is annoying (1976), waarin ze de aftakeling van haar ouders onderzocht enbeschreef. The novella was published in 1987.

Van Dullemenwerdstilistischbeïnvloeddoordeonderwerpendie zekoos. The biography was haaruitgangspunt: haar vroegewerk was hethaar autobiografie die ze uitvergrootte and later werden het de verhalen vananderen. Interview with “Schrijvenisdenk ik altijd een onderzoek, in mijn geval zowel op het Horizontale vlak – het reizen – als in het verticale vlak: in je eigen psyche of die van iemand anders duiken”, zei ze daarover zelf ineen. Uiteindelijk omspande haar schrijverschap zeven decennia: van haar debuut tot haar laatste roman Een schip vol meloenen (2017).

Schrijver Inez van Dullemen overleden

Source link Schrijver Inez van Dullemen overleden

Back to top button