Lifestyle

Urenlang rondhangen met John, Paul and George Enringo in The Beatles: Get Back.

Wie dacht dat Hobbit wel wat korter had gekund, heeft Beatles: Get Back nog niet gezien. Bijna acht uur lang sluit regisseur Peter Jackson ons op in de studio, waar de popgroep in januari 1969 het album let it be Opnum.

Bijzijnvorigetrilogieënmoest Jackson, bekend van Lord of the Ring, The complete fantasiewereldneerzetten. deze nieuwe trilogie toont hij alleen maar vier vermoeide hippies die eerst lamlendig in een filmstudio rondhangen, tot er eentje wegloopt, en weer terugkomt, waarna ze alsnog hun vorm hervinden en mooi afsluiten met een Concert op en

Over Deopnames Van let it be In 1970 documentary gemaakt, door Michael Linsay-Hogg, maar daarin ligt de nadruk op de narigheid: een band die uit el kaarvalt. Please try waarom de film al decennia niet meer te zienis again. De overgebleven Beatles vroegen aan Jackson of hij uit de zestig uur filmmateriaal een nieuwe documentaire wilde samenstellen, waarin de nadruk meer zou liggen op het plezier en de creativiteit.

Dat is gelukt. Deeerste helft in defilm studio is nog behoorlijkteneerge slagen. Vooralals guitarist George Harrison is weggelopen, en ze alleen nog maar ineengedoken zitten tesimmen. Op het laatst zit McCartney in zijn eentje achter devleugel. “Entoen was ernog maaréén”, mompelthij. Maar als ze eenmaal in hun eigen Apple-bedrijf zitten, en de toegevoegde toetsenist Billy Preston de band weer samenbindt, zie je ze dansen, lachen, keten, en op de gitarenraggen.

Clielen

Opvallend is hoe lang de band kan klieren en lelijk kanjammen. Vooralvoorman John Lennon, onzeker of zijnzangstem, is er moeilijk toe te brengen om een ​​liedje serieus tezingen. Meestal is schmieren’s hetschreeuwen. Het mooiste is als je ziet hoe de nieuwe lied jesgroeien. Hoe’Get Back’ bijvoorbeeld ontstaat uit een gitaarriff, daarna uitgroeit tot een anti-racistische protestsong, om vervolgens als een opzwepende rocker vanaf het dak over Londen testromen. Hoe’s “Don’t let me down” zijnvorm krijgt dankzij Prestonssoulvolle Piano spelling.

Lees ook: Let It Be: pijnlijke scheiding van The Beatles gezelligesessies?

let it be de enige Beatlesplaat die George Martin niet heeft geproducerd, toch is hij opvallend vaakaanwezig. Hij jongleert encountered the worst and litt op de grond de krant te lezen, en hij geeftzinnig advised on the lekken de microphone. Verderzit Yoko Ono Overral Business. Hoewel Lennons vriendin vrijwel niets zegt, is haar aanwezigheid (en die van de camera’s) reden dat de groep dagenlang in een creatieve impasse zit: ze voelen zich niet vrij om met nieuwe liedjes tekomen.

McCartney moet het doen

De sympathieke McCartney zit ermee Omdat Lennon niet thuis geeft, moet hij de kar trekken, maar behalve hij heeft niemand er zinin. mooi zouden vinden “. Uit de film blijkt dat hij verreweg de meest actieve enconstructieve van de vier is, die doorlopend met nieuwe liedjes komt.

Overigens is McCartneys vriendin Linda Eastman er ook vaak, en zelfs hun dochter Heather. Het zesjarige meisje grijpt de microfoon en imiteert een schreeuwcoloratuur van Yoko Ono. Ze komt appreciates op tijd om de geboorte van’Octopussy’s Garden’te horen, het enige lieddat drummer Ringo Starr ooit componeer de. Eigenlijk heefthij maaréén re gel, Harrison helpt hem liefdevol met de rest.

Prachtig tijdsbeeld van de late jaren zestig, fantastischemuziek. Maar het was het beter geweest om niet wide te houden aan de Frion the wall-Method enin plaats daarvan meer context te geven aan de beelden. Dan zou de minder ingevoerde kijker ook begrijpen waarom Harrison ineens uit de groep stapt, en wat bijvoorbeeld het belang is van de komst van de omstreden nieuwe manager Allen Klein – de reden dat McCartney uiteindelijk afhaakte en zij

En het duurt dus veel telang. Tweederde had an eruitge kund. Het gehele dakconcert zit erin, dat dan we erwel.

Urenlang rondhangen met John, Paul and George Enringo in The Beatles: Get Back.

Source link Urenlang rondhangen met John, Paul and George Enringo in The Beatles: Get Back.

Back to top button