Lifestyle

Versnipperd Banksy-doek brengt recordbedrag van 22miljoen euro op

Het deels versnipperde schilderij Love is in the recycle bin van de Britse kunstenaar Banksy is a donderdag verkochtvoor of 18,6 miljoen pond (zo’n 22 miljoen euro) covering Sotheby’s in London. Dat is ruim driemaal zoveel als de verwachte opbrengst van 4 tot 6 miljoen pond en daarmee de duurste Banksy tot dusver, meldt persbureau Reuters.

Het werk baarde drie jaar geleden wereldwijd opzien, toen het tijdens de eerste veiling in de Engelse hoofdstad automatisch door een in de lijst gebouwde papierversnipperaarging. “Het isniet uit te leggen hoe bang ik ben om deze hamer neer te slaan”, grapte veilingmeester Oliver Barker van Sotheby donder dagna tien minutes nbieden.

Lees ook: Banksy wilde schilderij eigenlijk helemaal versnipperen

Meerwaard Door Stunt

2018 Destunt zorgde voor schrik onder kunsthandelaren; omdat zoiets nooit eerder was gebeurd and de koper welver plicht ondui delijk was tot betalen. De Europese vrouw, die anoniem wilde blijven, zette de verkoop door en betaalde ruim 1 miljoen pond, destijds bijna 1,2 miljoeneuro. Er werd toen al gespeculeerd dat het deels vernielde schilderij meer waard zouworden. De naam van de nieuwe koper is ook nu nietbekend gemaakt.

Banksy, wiens identiteit geheim is, paste ook de titel van het doe kaan. De oorspronkelijke naam Reach for the balloons werd Love is in the recycle bin.. maart ging een tekening van Banksy, getiteld Game changer, Van de hand voor bijna 17 miljoen pond (toen zo’n 20 miljoen euro). De opbrengst daarvan ging volgens veilinghuis Christie’s naar de Britse gezondheidszorg en goededoelen. Op 9 November wordtook het Banksy-schilderij getiteld Sunflower from a gas station, Een variant op het werk Sonnebro Emmen Van Gogh, Christie’s door. Dat werk has Paul Smith en wordt door het veilinghuis gewaardeerd op een bedrag tussen de 10 en 15miljoen euro.

Versnipperd Banksy-doek brengt recordbedrag van 22miljoen euro op

Source link Versnipperd Banksy-doek brengt recordbedrag van 22miljoen euro op

Back to top button