Lifestyle

Vier parttimecowboys bespreken hun dagelijks leed tussen de hooibalen

Ze “pikken hetniet langer”, depraatko medie’s devier parttime cowboys Desperado.. Suffigekantoorbaantjes, maar inhet weekend hijsenze zich in Westernoutfits en vormen ze een front tussen de hooibalen: rondom een ​​bruinleren chesterfield bespreken ze hun onoverkomelijk dagelijks le De lullighe dr.

De jarennegentiglulligheid welteverstaan, want vijf kwartier lachen om semi-mislukte mannen die onderling afgeven op hun collega’s en (ex-) vrouwen, voelt inmiddels wat gedateerdaan. Dat kan kloppen: de tekst van Ton Kas en Willem de Wolf is van 1996 – ongetwijfeld was de kwetsbaarheid die eigenlijk achter dit soort lege mannenpraat schuilgaat destijdsgewaagder.

Wat wel onverminderd overeind staat is a dramatic straddle Kas en De Wolf onder dat oeverloze gekabbel hebben gelegd. Het is makkelijk afgeven op de niksigheid van deze personages, van wie alle voornemens om het heft in eigen handen te nemen, overduidelijk loze kretenzaijn. Maar gaandeweg blijkt dat praten hun enige houvast is, een overlevingsmechanisme om de realiteit het hoofd tebieden.

Leeds Ok: Schitterend spel in felrealistische’De nacht, de moeder van de dag’

Desperado het buitengebied van Almere een schuur speelt. Het is een voorstelling waarin niets gebeurt en niets wezenlijks hardop wordt uitgesproken: dat vraagt ​​wat van des pelers. The name Titus Boonstra en Ali Ben Horsting voorzien met the subtiel spel de onnadrukkelijke dialoog vanlading. Fahd Lahrzaoui en Iwan Walhain geven de talrijke grapjes die Kas en De Wolf in hun tekst hebben gestopt, soms te veel nadruk: daardoor lijken de personages zichzelf grappig te vinden, in plaats van dat ze grappig zijn

Regisseur Albert Lubbers kiest aanvankelijk voor grote onderlinge afstand, maar laat het viertal op een kluitje op de chesterfield eindigen: gesterkt door elkaar, nemen ze nog maar eens een slok bier:

Vier parttimecowboys bespreken hun dagelijks leed tussen de hooibalen

Source link Vier parttimecowboys bespreken hun dagelijks leed tussen de hooibalen

Back to top button