Wat is de Buzz Over Wallbox- opladers voor elektrische auto’s?

Een wallbox – oplader voor thuis is een extra oplaadapparaat dat sneller stroom levert dan een standaard drie-polig stopcontact. Het opladen van een elektrische auto kan eenvoudiger zijn als u deze op uw oprit of in uw garage installeert. Het is van cruciaal belang om na te denken over het type elektrisch voertuig dat u aanschaft en hoe u het gaat gebruiken als u overweegt er een aan te schaffen. Een plug-in hybride (PHEV) met een kleine batterij en een beperkt elektrisch bereik kan meestal ‘s nachts worden opgeladen met een standaard huishoud stopcontact.

Een huishoud stopcontact kan tot 3 kW leveren, maar het is belangrijk op te merken dat niet alle stopcontacten dat kunnen. Als gevolg van de hoge stroomsterkte die gedurende een langere tijd wordt getrokken, adviseren fabrikanten om ze niet op lange termijn te gebruiken. De meeste eigenaren van elektrische of plug-in hybride voertuigen gebruiken hun driepolige kabel alleen als back-upalternatief in noodgevallen.

Een stopcontact voor thuis werkt niet als u een elektrische auto aanschaft die regelmatig en sneller moet worden opgeladen. In deze situatie is een wallbox handig. Het gemiddelde snelheidsbereik van een wallbox voor thuis is 3 tot 7 kW, terwijl sommige tot 22 kW kunnen als je het geluk hebt om driefasige stroom in je huis te hebben. Dit houdt in dat een elektrische auto in korte tijd kan worden opgeladen. Een Nissan Leaf van 40 kWh zou bijvoorbeeld 13,3 uur nodig hebben om volledig op te laden via een standaard stopcontact. Dit neemt af naar 5,7 uur met een 7kW thuislader en 1,8 uur met een 22kW systeem.

Hoe kies ik de juiste?

Elke wandlader heeft een Type 1 of Type 2 aansluiting die op je auto kan worden aangesloten. Aangezien Type 2-kabels echter compatibel zijn met bijna alle elektrische en plug-in hybride modellen die in Nederland te koop worden aangeboden, is het waarschijnlijker dat de kabel van dit type zal zijn. Raadpleeg echter de gebruikershandleiding of brochure van uw voertuig om de kabelconnectoren voor uw auto te valideren. Op deze manier kunt u controleren of ze compatibel zijn met elke oplader die u overweegt te kopen.

De volgende stap is het selecteren van het vermogen. Als uw huis of bedrijf bijvoorbeeld driefasige stroom heeft, kunnen bepaalde wallboxen worden opgeladen met 22 kW, terwijl andere kunnen worden opgeladen met 3 kW, 7 kW of zelfs 22 kW. Kies eerst je gewenste laadniveau; hoe hoger het vermogen, hoe duurder het apparaat zal zijn. Vervolgens zal een gekwalificeerde technicus de installatie uitvoeren, wat meestal bij de prijs is inbegrepen.

Waarom heb je een Wallbox-oplader nodig?

De beste EV-opladers om thuis op te laden zijn wallboxen. Kies voor een twee-uurs energieplan. U kunt geld besparen door uw elektrische auto thuis op te laden op het voordeligste moment van de dag. Langzaam opladen verlengt de bruikbare levensduur van de batterij van uw voertuig. Het opladen van je elektrische auto thuis met een wallbox kan echter even duren als je een standaard stopcontact gebruikt. De hele oplaadtijd voor elektrische auto’s met krachtigere batterijen kan tot twee volle dagen duren.

U kunt een lage laadsnelheid bevestigen door gebruik te maken van de wisselstroom (AC), die typisch aanwezig is in onze huizen, in een standaard stopcontact met twee ronde pinnen (ongeveer 2,3 kW). Installatie is niet nodig voor deze oplossing. We hebben tenslotte allemaal stopcontacten in huis! Het zou echter 29 uur en 34 minuten duren om een Renault Zoe ZE 50, die een capaciteit van 52 kWh heeft, via een standaard stopcontact op te laden. Daarom moet deze auto 37 uur en 13 minuten op de stroombron worden aangesloten om volledig op te laden.

Koop Wallbox-opladers voor snel opladen

Wallbox-opladers zijn een gamechanger geweest bij het tanken of opladen van het elektrische voertuig. Terwijl steeds meer mensen kiezen voor een elektrische auto, is het duidelijk dat ze een oplader nodig hebben die handig, gebruiksvriendelijk en betaalbaar is. Als je een wallbox-oplader wilt, zorg er dan voor dat je deze bij een authentieke verkoper koopt.

U kunt beginnen door online op zoek te gaan naar goede verkopers, en op basis van de verzamelde informatie; u kunt bij hen terecht. Contactinformatie is beschikbaar op hun website die u kunt gebruiken om contact met hen op te nemen. Zodra u zeker bent van de verkoper, plaatst u uw bestelling en kunt u probleemloos uw elektrische auto opladen.

 Bronnen:https://www.autodaily.com.au/what-is-a-wallbox-charger-for-an-electric-car/#:~:text=A%20home%20wallbox%20charger%20is,charging% 20an%20elektrisch%20auto%20gemakkelijker

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2352484719310911

Exit mobile version