Lifestyle

Zuurstokroze Bondage-outfitjesals maatschappelijk commentaar

het nu door de aanbeveling’voor ieder wat wils’kwam of door de namen van de vier vrouwelijke choreografen, de zaal van de Stadsschouwburg Amsterdam zat woensdag vrijwel vol – binnen de geldende beperkingenuiteraard. Tijdens de voorstelling van het Ballet National de Marseille / (La) Horde (dat het gezelschap in 2019 overnam van de Nederlands / Italyanse tandem Scholten / Greco) kwam de stemming er goed in, piekend tijdens de choreografie van de ballroom- en vogue Engrotenaam in the Fransequeer scene.

Lees ook: Bitterzoet waas over ode aan grootmeester Marius Petipa

Vier vrouwelijke choreografen – het verdient nog altijd nadrukkelijke vermelding, zeker bij een van oorsprong klassiek gezelschap. het gemengde programma toont NBM / (La) Horde verschillende (vrouwelijke?) Visits op het dansendelichaam. Een palet dat reikt van hypergestileerd en gecontroleerd tot energyeel en realistisch. The de opening was Van Lucinda Childs, De Inmidels 81-Jarige Coningin van de Minimal Dance uit de jaren zeventig en tachtig, toen dans voor alvorm. Tempo Vicino uit 2009 (muziek John Adams) is speels en holder gestructureerd, maar de combinatie van haar klassiekere danstaal met een minder onverbiddelijk muzikaal ritme, komt het nogal belegenover.

Bevrijdende zelfexpressie

One of the four periods of time (((Abbreviation) Vande Portugese Tânia Carvalholijkt de draak te steken met de klas siekedans. Een horde dansers (mannen en vrouwen) is ijsblauwe tulen jurkjes boven knalrode sokken, druktrippelend bevolkthettoneel. Op percussievemuziekvan Vasco Mendonça vermenze bevalligetableaus, dwarrelen uiteen als een dolgedraaid corps de ballet, overdreven grimassend als in een stomme film. Hetslotdeel in the zwarte asymmetrische leotard (eveneens uniseks) takes advantage of the ondanks een strak bewegend corps op de achtergrond geen oplossing.

Wel een mooie opmaat voor Mood Van La Ceindra Ninja. Daarin gaat het (fijnheterogene) gezelschap los metglitterpakjes, hooggehakte lieslaarzen, pruiken en zuurstokroze bondage-outfitjes die op zichzelf al gejoel aan de zaalontlokken. Het is gogo, hetis Beyoncé, het is dans als bevrijdende zelfexpressie die de vogue- en ballroomscene kenmerkt (denk aan de geweldige serie) Pause), Het is a commentaar op de maatschappelijke blik op hetvrouwenlichaam. Meet naastveel blot bilen eenpaar prachtige, hyperlenige solo als bonus.

Na alle uitzinnige dans brengt de Ierse Oona Doherty relatieve rust, met een bewerking voor oveor voor ven haar solo Hope for hunting and ascension to Lazaro, Een portret van de mannen van de Ierseonderklasse. In wijde, witte trainingskleding en met een gouden ketting gaat het ensemble van een kleine twintig man door een scala van emoties: woede, agressie, angst, kwetsbaarheid. Lazarus This is een oproep totmededogen.

Zuurstokroze Bondage-outfitjesals maatschappelijk commentaar

Source link Zuurstokroze Bondage-outfitjesals maatschappelijk commentaar

Back to top button