Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Netherlands

Brief aan de Nederlandse gemeenschap in China, augustus 2023 | News item

Op 1 augustus 2023 verstuurde de Nederlandse ambassadeur in Peking, Wim Geerts, de onderstaande brief aan de Nederlandse gemeenschap in China.

Beste Nederlanders in China,

Mijn vorige brief schreef ik u kort voordat het nul-covidbeleid in China werd losgelaten. Nu, ruim een half jaar later, ziet de situatie er een stuk zonniger uit. Ik hoop van harte dat u en uw naasten in goede gezondheid verkeren.

Sinds China de internationale reisbeperkingen heeft opgeheven, merken we binnen ons postennet dat er weer veel belangstelling is om het land te bezoeken. Voor het eerst in bijna vier jaar hebben we weer een ministerieel bezoek gehad. Op 23-24 mei jl. was minister van Buitenlandse Zaken Wopke Hoekstra in Beijing voor ontmoetingen met onder andere zijn Chinese collega Qin Gang en vicepresident Han Zheng. Hopelijk heeft u ook weer familieleden, vrienden en/of werkrelaties in China mogen ontvangen of kunt u hen binnenkort verwelkomen.   

Vanwege het hoge aantal visumaanvragen voor Nederland via contactcentrum TLS en een beperkt aantal beschikbare medewerkers bij de Consulaire Service Organisatie in Den Haag, is de wachttijd voor een afspraak bij TLS momenteel langer dan gebruikelijk. Ik kan me voorstellen dat de situatie vooral vervelend kan zijn voor Nederlanders met een Chinese partner of met kinderen die de Chinese nationaliteit hebben. We hopen net als u dat er snel verbetering in de situatie zal komen. Tot die tijd raden we u aan visumaanvragen ruim van tevoren te beginnen. Op de website Nederland Wereldwijd kunt u de documenten vinden die nodig zijn om een Schengenvisum voor Nederland aan te vragen. Neemt u in noodgevallen van humanitaire aard contact op via het telefoonnummer +31 247 247 247 of via pek-ca@minbuza.nl.

Met deze brief wil ik u ook informeren dat ik mijn werkzaamheden als ambassadeur in China over enkele dagen afrond. Het coronavirus en de daarmee samenhangende maatregelen hebben een enorme stempel gedrukt op het werk en het welbevinden van iedereen die de afgelopen jaren in China woonde. Tegelijkertijd ben ik dankbaar voor de vele inspirerende mensen die ik heb ontmoet in de afgelopen vier jaar. Mijn periode in China sluit ik daarom ook af met een positief gevoel, in de wetenschap dat de betrekkingen tussen Nederland en China op dagelijkse basis worden onderhouden door een zo diverse groep Nederlanders in China die er – als het erop aankomt – ook voor elkaar zijn.

Mijn opvolger, André Haspels, arriveert in september. Hij is op dit moment ambassadeur in de Verenigde Staten. Ik wens hem alle goeds toe. Mijn verwachting is dat hij snel een gelegenheid zal zoeken om kennis met u te maken, bijvoorbeeld tijdens een receptie met de Nederlandse gemeenschap in China.  

Ik wens u allen een fijne zomer toe. Het ga u allen goed!

Vriendelijke groet,

Wim Geerts
Ambassadeur

https://www.netherlandsandyou.nl/latest-news/news/2023/08/01/brief-nlse-gemeenschap Brief aan de Nederlandse gemeenschap in China, augustus 2023 | News item

Back to top button