Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Netherlands

Brief aan de Nederlandse gemeenschap in Mongolië, augustus 2023 | News item

Op 1 augustus 2023 verstuurde de Nederlandse ambassadeur in Peking, Wim Geerts, de onderstaande brief aan de Nederlandse gemeenschap in Mongolië.

Beste Nederlanders in Mongolië,

Graag blik ik kort met u terug op de afgelopen maanden en kijk ik vooruit naar de komende periode.

Het is fijn dat de reisbeperkingen tussen China en Mongolië zijn opgeheven en dat reizen naar Mongolië vanuit andere delen van de wereld ook weer beter mogelijk is. Het is goed om te zien dat het aantal bezoeken aan Mongolië vanuit het postennet en door onze collega’s uit Den Haag hierdoor toeneemt. Recent heeft Eerste Secretaris Desirée Ooft Mongolië bezocht voor een reeks kennismakingsgesprekken, onder andere in persoon met onze Honorair Consul (HC) in Ulaanbaatar, mevrouw Delgermaa Byambasuren, en ook met sommigen van u. In juni jl. reisden Karin Mössenlechner, Directeur Azië en Oceanië van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en Roderick Wols, Plaatsvervangend Chef de Poste, naar Mongolië voor consultaties. Deze consultaties betroffen de volle breedte van de bilaterale betrekkingen tussen Nederland en Mongolië. Een aantal van u heeft deze collega’s ontmoet tijdens het diner dat met hulp van de HC voor de Nederlandse gemeenschap werd georganiseerd.
 

Mede dankzij de inzet van de HC zijn de informatiestromen tussen Nederland en Mongolië toegenomen. Volgt u bijvoorbeeld al de onlangs gelanceerde “NLinMongolia” Facebook-pagina? Net als op de “NL in Mongolië” LinkedIn-pagina kunt u hier informatie vinden over consulaire zaken en activiteiten die we vanuit het postennet organiseren, aangevuld met nieuws over Nederland en waar relevant in de Mongoolse taal. Ook is de HC inmiddels naar een nieuw kantoor verhuisd. De nieuwe adresgegevens zijn:
 

Sky Plaza Business Center 1F,
Embassy street 9,
SBD, khoro 1, khoroolol 13,
Ulaanbaatar 14220, Mongolia

Скай Плаза Бизнес Төв 1 давхар
Элчингийн гудамж 9, 
Сүхбаатар дүүрэг, 1-р хороо, 13-р хороолол, 
Монгол Улс, Улаанбаатар хот 14220

Met deze brief wil ik u ook informeren dat ik mijn werkzaamheden als ambassadeur in China en Mongolië over enkele dagen afrond. Mijn opvolger, André Haspels, treedt in september aan. Hij is op dit moment ambassadeur in de Verenigde Staten. Ik wens hem alle goeds toe en hoop dat de contacten tussen Nederland en Mongolië tijdens zijn ambassadeurschap verder zullen toenemen.

Ik wens u allen een fijne zomer toe. Het ga u allen goed!

Vriendelijke groet,

Wim Geerts
Ambassadeur

https://www.netherlandsandyou.nl/latest-news/news/2023/08/01/brief-nlse-gemeenschap-mongolie Brief aan de Nederlandse gemeenschap in Mongolië, augustus 2023 | News item

Back to top button