Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Netherlands

| Dutch expertise benefits Swedish cities | News article

News | Nov 18, 2022 | 13:20

Today is Entrepreneur’s Day! To mark the day, we interviewed Gijs van der Poel, a Dutchman who runs a company in the Netherlands. Having previously lived in Sweden, Gis will move to Sweden in the near future to start a business in Malmö. In the following interview (in Dutch), Gijs talks about his experience as an entrepreneur, tips on starting your own company and, of course, why Sweden. Be inspired!

Op de Dag van de Ondernemer, een initiatief van MKB NederlandOndernemers zijn immers van ongekende waarde voor ons land: banen creëren, groei, welvaart, creativiteit en bijdragen aan oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen – zowel in Nederland als in het bouitland At , the Foreroper, who lost the innovative Dürserm Haite, encountered the ijzersterke startup culture. In Zweden liggen dus enorm veel kansen voor Nederlandse ondernemers, omdat Zweden ook veel te leren heeft van Nederland. Gijs van der Poel, eigenaar van Bureau GIJS2.5 using the expertise of jaar de stap maken om in Zweden zijn to carry out an analysis of the city, duurzaamheid en mobiliteit aan te bieden.

image: ©geese van der poel

Wee is Gisu?

Gijs heefteen brede maatschappelijke interesse en is van huis uit mobiliteitsplanoloog. I met Zijn onderzoeksmaster Ruimtelijke Economie aan de Universiteit van Lund. I started a project. Gijs hielp mee met het bouwen van netwerken voor het opladen van elektrische auto’s, de transitionie naar elektrische bussen, deelauto’s en bovenal modelmatig voorspellen.

Wat is bureau GIJS en hoe heb je het concept bedacht?

Gijs wilde al een tijd voor zichzelf beginnen met vrijheid om aan zijn eigen projecten te werken en het begin van de pandemie was the turning point for zijn. It was Gijs ZZP’er that a full lockdown was initiated. Secretariat GIJS opened the door and bijvoorbeeld met vraagstukken over elektrisch vervoer at laadpunten in West Nederland, car en hier bijbehorende modellen voor maken. What is the concept? Dat is Gijs nog niet helemaal duidelijk, want dit was de afgelopen 2.5 jaar in Nederland niet echt nodig.Zijn klanten his wisten met bepaalde vraagstukken. “daar moet je Gijs voor hebben!”. Nu hij bezig is met zijn emigratie naar Zweden is hij erachter gekomen dat he het zo niet in Zweden werkt.

Wat heeft je verrast tijdens het startproces van je bedrijf?

Ondanks dat Gijs veel advies of Gijs veel advies had ingewonn van andere ondernemers. Zo gaf iemand hem het advies dat je nooit weet ‘hoe een koe een haas vangt’, ho je je klanten ontmoet. Ondanks een goed klantengesprek kan het altijd lastminute uit elkaar vallen, en andersom. je geduld enorm op de proef kan stellen. Zijn’s advice? Ondanks dat zijn werk, waar hij met analyze onzekerheid probeert weg te nemen, precies het tegenovergestelde is, prober van alles uit, en kijk of het lukt! Start ze zijn. Als er veel werk is, is het lastig om nee te zeggen, omdat je je klanten tevreden wil houden.

Warrom Zweden?

Gijs wilde altijd al terug naar Zweden, maar het collectieve vervelen tijdens de pandemie was de aanleiding voor een zoektocht op de Zweedse Funda. . Gijs en zijn partner vinden Zweden een empatisch, prettig land, waar het Nederlandse indvidualisme minder heerst. I met Dowell, including the agenda. In Sweden, dit anders: er wordt tijd ingepland om te zitten met fika, een koffie/thee moment met iets lekkers, om vervolgens na uitgebreid overleg overleg besluiten te nemen.” en laadpalen. De kennis die in die tijd is verzameld in Nederland is dus enorm waardevol voor Zweden.

Tip voor bedrijven die werkzaam willen worden in Zweden?

Gijs geeft als tip om bewust te zijn dat het cultuurverschil niet groot lijkt, maar dat dat het wel is. De omgangsvorm en de manier hoe Zweden zaken doen ten opzichte van Nederlanders is anders.

Hoe zie je jouw toekomst als ondernemer in Zweden?

Zowel in Zweden, maar het liefst ook daarbuiten, wil ik steden helpen om een ​​stukje mooier te worden en een clubje te vormen dat mee wil rekenen aan de toekomst”.

MKB Nederland

image: ©MKB Nederland

https://www.netherlandsandyou.nl/latest-news/news/2022/11/17/dutch-entrepreneurship-in-sweden | Dutch expertise benefits Swedish cities | News article

Back to top button